Поліція відтворить палець жертви вбивства для злому її смартфона — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Поліція відтворить палець жертви вбивства для злому її смартфона

Кримінал
786
Поліція Мічигану, можливо, отримала інструмент, що дає змогу відкрити доступ до інформації на смартфоні, яка зберігається під біометричним захистом. У цій нелегкій справі має допомогти технологія 3D-друку, за рахунок якої буде створено макет пальця жертви злочину для розблокування її смартфона.
В рамках розслідування вбивства поліція звернулася до професора Університету штату Мічиган із проханням посприяти просуванню справи. Правоохоронцям потрібно добути дані зі смартфона, доступ до яких обмежував дактилоскопічний сканер. На момент виявлення жертви невідомого вбивці тіло було в такому стані, що зняти відбиток пальця безпосередньо було вже технічно неможливо.
Надавши з бази зображення слідів папілярних візерунків, залишених жертвою, поліцейські розраховують на створення точної тривимірної моделі потрібної їм подушечки пальця. Саме таким чином вони сподіваються «обдурити» захист і врешті дістатися до інформації на смартфоні, щоб прискорити упіймання вбивці.
Оскільки розслідування перебуває в активній фазі, поліцейський департамент не коментує успіхи зі «зломом» пристрою і не розкриває подробиць ініціативи. Однак нагадаємо, що встановлений в iPhone біометричний датчик Touch ID використовує радіочастотне сканування, яке активує доступ до смартфона лише в тому випадку, якщо палець і його володар є єдиним цілим. У разі ж смерті власника смартфона Touch ID під час спроби розпізнати навіть правильні субепідермальні шари шкіри просто не зреагує належним чином.
Чи фігурує в справі смартфон виробництва компанії Apple – невідомо.
За матеріалами:
The Verge
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас