Львівські новобудови не дотримуються норм щодо прибудинкової території, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Львівські новобудови не дотримуються норм щодо прибудинкової території, - експерт

Нерухомість
1979
Львівська влада, видаючи дозволи на житлове будівництво, не звертає увагу на те, як ці забудови збільшать навантаження на соціальну інфраструктуру. У Львові поруч з інтенсивним будівництвом житла не будується жодна школа чи дитячий садок.
Про це повідомила заступник голови Громадської ради при Львівській ОДА Олеся Дацко.
“У Шевченківському районі Львова на сьогодні вже є кілька шкіл, де діти навчаються у дві зміни, що заборонено санітарними нормами. Коли зараз будуються десятки багатоповерхівок без всякої школи та дитячого садка – це рано або пізно призведе до іншого соціального вибуху – між тими жителями, які там живуть, і тими, хто оселиться в новобудовах. Забезпеченість садками у Львові становить 30% від потреби. Якщо будувати велику кількість будинків без садочків, шкіл, закладів дозвілля для дітей, для розвитку – ми прийдемо до того, що за 20 років у нас будуть мікрорайони наркоманів і алкоголіків”, – зазначила Дацко.
Експерт також підкреслила: львівські новобудови не дотримуються норм щодо прибудинкової території.
“У висотних будинках, які зараз будуються, не врахована необхідність забезпечення жителів прибудинковою територією. Збільшується навантаження на інфраструктуру і мережі, чого теж ніхто не враховує. Витрати суспільства на ремонт мереж будуть набагато вищі.
За її словами, катастрофічна ситуація в місті й з браком місць для паркування автомобілів.
“З паркуванням у Львові скоро буде колапс. Коли є вільні земельні ділянки, вони мають в першу чергу спрямовуватися на забезпечення існуючих потреб жителів. У Львові парковок немає ні в центрі, ні на околицях”, – додала експерт.
За матеріалами:
ЗІК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас