ГПУ направила до суду обвинувальний акт щодо ліквідатора банку "Європейський", який привласнив мільйони коштів вкладників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ГПУ направила до суду обвинувальний акт щодо ліквідатора банку "Європейський", який привласнив мільйони коштів вкладників

Кримінал
598
Генеральна прокуратура України затвердила і направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо колишнього ліквідатора акціонерного комерційного банку “Європейський”.
Як повідомила прес-служба Генпрокуратури в понеділок, ця людина в грудні 2009 року за попередньою змовою з фактичним власником банку та іншими особами, використовуючи своє службове становище, з метою заволодіння коштами Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, склав і направив до Фонду списки, в які вніс завідомо неправдиві відомості щодо права 724 вкладників банку на отримання відшкодування гарантованих сум за рахунок Фонду на загальну суму понад 108 млн грн (ч. 2 ст. 366, ч. 5 ст. 191 КК України).
На підставі зазначених документів 472 вкладникам Фонд безпідставно перерахував і виплатив гарантовані відшкодування на загальну суму майже 71 млн грн, якими заволоділи вищевказані особи. Іншим вкладникам кошти на загальну суму майже 37 млн грн не були перераховані в зв’язку з припиненням злочинної діяльності співробітниками Служби безпеки України.
Досудове розслідування здійснювало Головне слідче управління СБУ.
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб заявив позов про стягнення збитків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас