Фондові біржі і торгівельні майданчики розширюють використання Blockchain — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондові біржі і торгівельні майданчики розширюють використання Blockchain

Фінтех і Картки
244
Найбільша біржова група Nasdaq почала пропонувати біржові послуги, засновані на технології Blockchain, в рамках нещодавно представленої Nasdaq Financial Framework. Ці послуги і продукти тепер доступні більш ніж 100 партнерам Nasdaq – операторам біржових ринків по всьому світу.
Метою Nasdaq Financial Framework є забезпечення комплексних рішень по організації біржових торгів. Партнери Nasdaq (в тому числі багато традиційних біржі) використовують її для створення трейдингової і фінансової інфраструктури по всьому світу.
Нова пропозиція Nasdaq може прокласти шлях до початку використання технології Blockchain біржами і торговими майданчиками всього світу, в широкому діапазоні, що надаються ними.
“Ми тісно взаємодіємо з нашими клієнтами – в тому числі технологічними лідерами наших ринків – щоб розуміти і передбачати, що майбутнє вимагає від операторів ринків і як вони можуть вирішувати бізнес-завдання і розвивати нові можливості”, – зазначив виконавчий віце-президент по ринковим технологій Nasdaq Ларс Оттерсгард.
Платформа надає фінансові інструменти в трьох різних областях, або «основних компонентах», як описує це Nasdaq. Кожен з цих компонентів призначений для бірж, брокер-дилерів, клірингових палат і центральних депозитаріїв цінних паперів, які тепер зможуть працювати з бізнес-додатками Nasdaq в одному місці.
Blockchain-послуги є частиною компонента “Core Services”, яка також включає в себе більш традиційні інструменти для біржових операцій і обміну повідомленнями. NasdaqCore Services “є” серцем “платформи, виступаючи в якості хаба, до якого додаються інші сервіси. Наприклад, Nasdaq Business Applications – портфель бізнес-інструментів для підтримки повного життєвого циклу торгівлі.
На початку 2015 року, Nasdaq став однією з найперших фірм Уолл-стріт, які публічно заявили про початок дослідження Blockchain-технологій. У травні того ж року, Нью-Йоркська біржова площадка оголосила про розробку LinQ, блокчейн-служби для випуску і роботи з pre-IPO компаніями (непублічними компаніями, що готуються до виходу на біржу).
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас