НБУ має намір спростити узгодження порядку діяльності операторів послуг платіжної інфраструктури — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ має намір спростити узгодження порядку діяльності операторів послуг платіжної інфраструктури

Фінтех і Картки
171
Національний банк України (НБУ) має намір спростити вимоги до документів, які подаються для погодження умов та порядку діяльності операторів послуг платіжної інфраструктури в частині безпеки інформації, повідомляється на веб-сайті Нацбанку.
Згідно з повідомленням, обговорення можливих варіантів спрощення вимог обговорювалося в ході робочої зустрічі чиновників НБУ і представників профільних компаній 24 травня.
“Таке спрощення можливо для операторів, що мають в наявності сертифікат, що підтверджує відповідність стандарту безпеки даних індустрії платіжних карт PSI DSS і / або інших відомих міжнародних best practices”, – наголошується в повідомленні.
У повідомленні наголошується, що НБУ підготує проект відповідних змін до положення про порядок реєстрації платіжних систем, учасників платіжних систем та операторів послуг платіжної інфраструктури (постанова НБУ № 43 від 4 лютого 2014 роки).
Оператори послуг платіжної інфраструктури – клірингові організації, процесингові установи та інші особи, уповноважені надавати окремі види послуг в платіжній системі або здійснювати операційні, інформаційні та інші технологічні функції з переказу коштів.
Згідно ст. 9 закону про платіжні системи та переказ коштів в Україні, оператори послуг платіжної інфраструктури мають право здійснювати діяльність в країні тільки після їх реєстрації шляхом внесення відомостей про них до реєстру платіжних систем, систем розрахунків, учасників цих систем та операторів послуг платіжної інфраструктури.
За даними НБУ, в Україні зареєстровано 11 операторів послуг платіжної інфраструктури.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас