Стартап з офісом в Черкасах залучив 26 мільйонів доларів інвестицій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стартап з офісом в Черкасах залучив 26 мільйонів доларів інвестицій

Фінтех і Картки
1399
Стартап TransferWise залучив 26 мільйонів доларів від інвестиційної компанії Baillie Gifford та вже існуючих інвесторів.
Про це пише Ain.
При цьому на думку інсайдерів TechCrunch, компанію оцінили в 1,1 млрд доларів. Цікаво, що один з офісів TransferWise знаходиться в Черкасах.
TransferWise дозволяє здійснювати міжнародні грошові перекази з комісією набагато нижче, ніж у банків. Сервіс вже популярний в 48 країнах, в яких працює з 27 валютами.
Нещодавно TransferWise підключив і гривню. На жаль, поки послуга доступна тільки клієнтам “ПриватБанку”.
Поки перекази можна здійснювати лише в Україні, але не в зворотному порядку. Однак з огляду на тісні зв’язки компанії з Україною, можна сподіватися, що стартап на цьому не зупиниться.
TransferWise був заснований в 2011 році двома вихідцями з Естонії Крісто Кишеньковому і Тааветом Хінрікусом, проте першу технічну реалізацію сервісу виконав українець Богдан Данилюк, який сьогодні працює в таллинському офісі компанії.
Він заснував один з перших офісів стартапу – черкаський департамент TransferWise, який до цих пір існує і нараховує 12 співробітників. Саме тут зароджувалася інфраструктура стартапу.
Після нового раунду сумарна кількість залучених стартапом грошей досягла 117 млн доларів. Влітку 2014 року TransferWise підняв рекордний інвестиційний раунд в 58 млн доларів від фонду Andreessen Horowitz.
Компанія отримала оцінку в 1 млрд доларів від Sequoia Capital, а Бен Горовіц увійшов до складу ради директорів компанії.
Раніше в компанію також інвестували Макс Левчин і Річард Бренсон. Інкорпорований TransferWise в Великобританії, там же знаходиться головний офіс компанії.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас