Fintech-стартапи поки ще не є небезпечними для банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fintech-стартапи поки ще не є небезпечними для банків

Фінтех і Картки
268
Кількість Fintech-стартапів в світі досягла 4 000 за підсумками минулого року, а загальний обсяг венчурних інвестицій в Fintech виріс з 2,4 млрд доларів в 2011 році до більш ніж 19 млрд доларів в 2015 році.
Про це повідомляється в звіті міжнародного рейтингового агентства Moody’s.
За даними звіту, більшою популярністю в галузі Fintech користуються роздрібні банківські послуги, в основному кредитування і фінансування, а також платежі, пов’язані з продуктами і послугами.
На думку аналітиків, банки поки не поступаються своїми позиціями новим небанківським гравцям фінансового ринку. Вони вивчають переваги нових технологій і підходи до поліпшення споживчого досвіду з метою підтримки конкурентоспроможності. Однак правила гри все ж змінюються під впливом стрімкого розвитку Fintech-стартапів.
Незважаючи на те, що, за прогнозами Moody’s, банки навряд чи найближчим часом втратять значну частину ринку через конкуренцію з боку стартапів, кілька змін в галузі все ж відбудеться. Перш за все, посилиться рух в сторону відкритих даних, визначиться нормативна позиція, яка змінить правила конкурентної боротьби, а також на ринок Fintech вийде як мінімум одна велика технологічна компанія.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас