Western Union підозрюють у нечесній конкуренції в Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Western Union підозрюють у нечесній конкуренції в Європі

Кримінал
233
Міжнародна система грошових переказів Western Union знаходиться в центрі попереднього антимонопольного розслідування, проведеного регуляторами Євросоюзу для того, щоб перевірити інформацію про змову компанії з банками з метою усунення невеликих конкурентів.
Регулятори ЄС перевіряють, чи порушують правила конкуренції контракти, підписані Western Union з підприємствами роздрібної торгівлі. Запити на надання відповідної інформації вже були спрямовані в компанію, повідомляє Bloomberg, посилаючись на свої джерела.
Крім того, Європейська комісія розслідує скарги, які надійшли раніше від дрібних платіжних компаній. Вони стверджують, що банки закрили їх рахунки, тому що гроші на них могли нібито надходити від незаконного бізнесу, наприклад, тероризму або наркоторгівлі. Як відомо, без банківського рахунку в Європі дрібні оператори грошових переказів не можуть пропонувати свої послуги, оскільки гроші проходять через банківську систему.
У всьому світі грошові перекази, відправлені мігрантами з розвинених країн додому, за оцінками Світового банку, досягли обсягу $ 441 млрд у минулому році. Проте, банки вважають компанії, що надають послуги грошових переказів, джерелом ризику з огляду на складнощі, що виникають, з визначенням, звідки виходять гроші і куди вони направляють.
Представник ЄС Рікардо Кардосо зазначив, що комісія “уважно вивчає умови конкуренції на ринку грошових переказів”, однак відмовився надати більше деталей.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас