В Ізраїлі затримано голову наглядової ради Платинум Банку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Ізраїлі затримано голову наглядової ради Платинум Банку

Кримінал
1623
В Ізраїлі з ініціативи Управління цінних паперів 17 лютого був затриманий український бізнесмен Григорій Гуртовий, який є головою наглядової ради і співвласником Платинум Банку.
Як повідомляє “Лівий Берег” з посиланням на IzRus, затримання відбулося в рамках розслідування протизаконного використання Гуртовим коштів підконтрольних йому компаній – інвестбанком B.S.D. Crown і харчовим гігантом Willi Food.
Йдеться про $ 3 млн, вилучених зі скриньки “дочки” Willi Food для інвестиції в облігації якоїсь європейської компанії, що діє у сфері, не пов’язаній з продуктами харчування. Ізраїльські податківці підозрюють, що ця сума повинна була послужити заставою під якусь “позику, надану для особистих цілей Григорія Гуртового – або іншої особи”.
Друге розслідування стосується коштів компаній BGI і її “дочки” B.S.D. Crown, з яких повинні здійснюватися платежі власникам їхніх облігацій. Міноритарні акціонери запідозрили, що BGI заклала гроші, що знаходяться на її депозитах в австрійському банку Meinl і банку Азербайджану, під цілі, не пов’язані з виплатами власникам облігацій.
Податкові органи стверджують, що у фінзвітності ці суми фігурують як ліквідними, хоча де-факто не є такими.
Гуртовий повинен залишатися під вартою до полудня 19 лютого. Крім того, згідно з рішенням суду, він протягом 180 найближчої доби не має права залишати Ізраїль.
Нагадаємо, що Гуртовий є громадянином Ізраїлю.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас