Один з керівників Дельта Банк оголошений в розшук — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Один з керівників Дельта Банк оголошений в розшук

Кримінал
2168
Поліція оголосила в розшук колишнього першого заступника голови Дельта Банку Віталія Масюру. Інформація про розшук оприлюднена на сайті МВС у розділі “особи, які ховаються від органів досудового розслідування”.
Масюра підозрюється у скоєнні злочину, передбаченого ст. 366 (службове підроблення) та ч.5 ст.191 (привласнення майна в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу. Зазначено, що суд дозволив затримання підозрюваного.
Так, 23 січня Масюрі було відправлено підозру у скоєнні низки кримінальних злочинів, серед яких привласнення понад 50 млн доларів з кореспондентських рахунків Дельта-Банку.
За версією слідства, в кінці 2014 року Масюра без рішення кредитного комітету Дельта Банку підписав договір застави, за яким банк надав гарантійний депозит у розмірі понад 50,63 млн доларів за зобов’язаннями офшорної компанії Jamico Finance Ltd (Британські Віргінські острови) перед Bank Winter & Co AG (Австрія). І надав Bank Winter & Co право самостійно списувати кошти з коррахунку Дельта Банку. Що й було зроблено після невиконання офшорною компанією зобов’язань по кредиту
Масюра 22 січня виїхав з України і зараз знаходиться в Лондоні.
У рамках проведення слідчих дій Печерський суд за зверненням Київської міської прокуратури вже заарештував майно пана Масюри і його найближчих родичів: об’єкти житлової та нежитлової нерухомості, а також 15 автомобілів, серед яких 4Range Rover, Bentley Continental GT, Mercedes Gl- і S-класу, Audi R8, Audi A8, BMW 7-ї серії, Toyota Land Cruiser Prado.
Нагадаємо, 26 січня ліквідатор Владислав Кадиров повідомив, що ряд компаній намагалися вивести зі збанкрутілого Дельта Банку 20 млрд гривень. Операції були визнані недійсними, і зараз по них триває суд.
Дельта банк – це найбільший банк-банкрут, який виявився в управлінні Фонду гарантування вкладів. З жовтня 2015 він знаходиться в стадії ліквідації.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас