Україну готують до графіків погодинного відключення електрики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україну готують до графіків погодинного відключення електрики

Енергетика
4780
Міністерство енергетики та вугільної промисловості України попередило про можливі погодинні відключення електроенергії в осінньо-зимовий період, якщо на складах не накопичать 2,7 млн ​​тонн вугілля.
Про це сказав заступник міністра Олександр Светелик.
“На цю зиму ми готуємо графіки погодинного відключення. Це вимушений захід, проте ми не передбачаємо її застосування в тому випадку, якщо на складах буде 2,7 млн ​​тонн вугілля”, – сказав Светелик.
За його словами, зараз на складах знаходиться 1,5 млн тонн вугілля і є певні проблеми з поставками.
“Постачальник не виконує контракти на поставку антрацитового вугілля, треба розбиратися”, – сказав заступник міністра, відмовившись уточнювати, чи йде зрив поставок з російської території.
Светелик зазначив, що в разі введення графіка погодинних відключень, населення не буде залишатися без електроенергії більш ніж на 2,5 години.
“Це не на добу, а разово. Якщо потім потрібно, будемо ще. Ми повинні попереджати населення за 3 дні до цих графіків”, – зазначив чиновник.
За його словами, обов’язково будуть повідомляти, у скільки відключатимуть той чи інший район, а також сповіщати, не пізніше якого години електроенергія буде знову подаватися.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас