Уздовж лінії розмежування на Донбасі будуть продавати продукти і поставлять банкомати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уздовж лінії розмежування на Донбасі будуть продавати продукти і поставлять банкомати

Фінтех і Картки
3082
Про це повідомляє Управління інформаційної політики Донецької обласної державної адміністрації.
Згідно з повідомленням, крім продажу продуктів, побутової хімії і ліків, у них передбачається організація роботи банкоматів.
“Як керівник військово-цивільної адміністрації я отримав доручення від президента створити логістичні центри на території Донецької області між нульовим кілометром і КПВВ. Найближчим часом будуть створені два, а потім і третій логістичні центри”, – повідомив голова Донецької ОДА Павло Жебрівський.
Перші два з’являться між Майорськом і Зайцево – це Артемівське напрямок. Далі в районі Новотроїцького за Бугасом. У перспективі у районі Гнутово. Пропускний пункт під Волновахою, розташований в районі Бугас, буде перенесений в Новотроїцьке.
“Ми прийняли рішення і його підтримали в РНБО про перенесення КПВВ з Бугаса в Новотроїцьке. Сьогодні будується новий пропускний пункт і, думаю, що за 10-12 днів він буде побудований. Ми зможемо збільшити пропускну здатність у два рази. Ми збільшимо кількість і прикордонників, і фіскалів для того, щоб зменшити черги на КПВВ”, – уточнює голова ОДА.
У центрах планують продавати найнеобхідніші речі для українців, які стали заручниками російської агресії: це продукти харчування, побутова хімія, безумовно, ліки, зазначають у повідомленні.
В логістичних центрах планують відкрити термінали “Ощадбанку” для того, щоб пенсіонери могли отримати пенсії. Також “Ощадбанк” вивчає можливість установки обмінників.
“Економічно невигідно платити данину за перетин лінії розмежування з продуктами харчування, побутовою хімією і ліками. Звичайно, буде вирішуватися питання з підакцизними товарами, тому що ми не плануємо продавати тютюн і лікеро-горілчані вироби”, – розповів Жебрівський.
Голова Донецької ОДА також розраховує, що завдяки цим центрам зменшиться так звана контрабанда, буде розвантажений КПВВ та істотно скорочені черги.
“Таким чином ми йдемо на зустріч і простягаємо руку громадянам України на окупованій території”, – зазначив Жебрівський.
Він також повідомив, що логістичні центри будуть охоронятися. “Щодо двох КПВВ ми домовляємося з Національною гвардією, вона підтягує свої сили і кошти. По третьому будемо домовлятися з Державною прикордонною службою України про охорону”, – сказав він.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас