Кожен українець має право знімати на відео судове засідання, - юрист — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кожен українець має право знімати на відео судове засідання, - юрист

Кримінал
799
Кожен українець має право знімати на відео судове засіданн. Про це в ході конференції повідомив Засновник ініциативи “Відкритий Суд “ Станіслав Батрин.
На підставі новітніх положень Закону України “Про забезпечння права на справедливий суд”, який набув чинності 28.03.2015 року, кожен громадянин без отримання окремого дозволу суду може проводити в залі судового засідання фотозйомку, відео- та аудіозапис з використанням портативних відео- та аудіотехнічних пристроїв.
“Мова йде про відкритість і власність судового розслідування справи. Наше завдання стоїть в тому, щоби створити авторитет і повагу до суду. Тільки так ми бачимо майбутнє: авторитет до суду, авторитет до адвокатури. Тільки тоді ми зможемо побудувати країну”, – зазначив Станіслав Батрин.
На думку Станіслава усі проблеми корупційного напрямку зводяться до суду.
“Суд – це місце, де людина має спокійно захистити своє право, яке було порушено прокуратурою, міліцією, чи іншими органами. Для бізнесу це спокій, це інвестиції, це теж впевненість у завтрашньому дні”, – додав він.
Нагадаємо, Верховна Рада України підтримала проект постанови Президента України № 2110а “Про звільнення Валентина Наливайченка з посади голови Служби безпеки України”. За відставку Наливайченка проголосували 248 нардепів при 226 мінімально необхідних.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас