В Україні створять базу легальної зовнішньої реклами, - законопроект — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні створять базу легальної зовнішньої реклами, - законопроект

Рекламний ринок
961
В Україні з’явиться електронно-інформаційна база легальної зовнішньої реклами. Про це йдеться в законопроекті №2702 “Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення законодавчого регулювання у сфері зовнішньої реклами” (автори Олександр Опанасенко, Леонід Ємець, Олена Матузко та Віталій Сташук).
Дозвільні органи будуть вносити в базу інформацію при подачі заявок на установку рекламних конструкцій, видані та анульовані дозволів.
Законопроект вже розглянув парламентський комітет зі свободи слова і рекомендував депутатам підтримати його в першому читанні.
Законодавці прогнозують, що імплементація документа дозволить швидко демонтувати з вулиць 15-17% незаконно виготовлених бордів.
Також законопроект передбачає обов’язкові громадські слухання для виділення місць під рекламні конструкції. До другого читання в документ заплановані зміни, які дозволять будь-якому бачити повну інформацію з того чи іншого борду.
“Кожна людина зможе зайти в Інтернет і легко отримати інформацію – що за цією адресою встановлена ​​така конструкція. Ні – це означає, що вона незаконна”, – заявив один з розробників законопроекту Леонід Ємець.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас