ЄС реформує систему платежів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС реформує систему платежів

Фінтех і Картки
1341
Європейське законодавство у сфері платіжних послуг буде оновлюватися заради поліпшення систем безпеки, впровадження інновацій та різноманітності споживчого досвіду. Про це повідомляється в прес-релізі Комітету з економічної і монетарної політики ЄС.
Оновлення правил спрямоване на стимулювання конкуренції у сфері платіжних сервісів, а також впровадження платіжних інновацій, особливо в онлайн-середовищі. Всі зміни в існуючі норми мають бути схвалені Європарламентом.
«Ринок платіжних послуг в ЄС залишається фрагментованим і дорогим. Його вартість становить €130 млрд., або більше 1% від ВВП Євросоюзу. Економіка ЄС не може дозволити собі такі витрати, якщо вона хоче залишатися конкурентоспроможною на світовому ринку», – говорить провідний депутат Європарламенту Антоніо Таяні.
Чиновник додав, що основне завдання реформ – скоротити витрати, підвищити безпеку і спровокувати появу на ринку транзакцій нових гравців і нових методів мобільних і електронних платежів.
Розширення споживчого вибору
Платник зможе використовувати послуги і пристрої третіх сторін для управління своїми банківськими рахунками онлайн. У свою чергу, банк, який займається обслуговуванням цього акаунта, не зможе заблокувати доступ до розрахункового рахунку сторонніх провайдерів без об’єктивних причин. Серед них – загроза безпеці.
Це правило дозволить виключити будь-яку можливість банків блокувати ринок для нових платіжних послуг.
Захист транзакцій
Постачальникам платіжних сервісів доведеться впровадити технології, які забезпечують надійну аутентифікацію користувача і знижують ризик шахрайства. Компанії повинні гарантувати, що особисті дані користувачів передаються через безпечні канали. Крім того, провайдери платіжних рішень зможуть використовувати мінімум персональної інформації своїх клієнтів і тільки з їхнього дозволу.
Наступні кроки
Погоджений текст змін, куди також увійдуть положення про комісію за платежі, вартість повернення транзакцій та ін., обговорюватимуться депутатами Європарламенту, Радою Міністрів та Європейською комісією. Остаточна угода буде передана до Європарламенту на голосування.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас