Уряд знову запроваджує надзвичайні заходи в електроенергетиці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд знову запроваджує надзвичайні заходи в електроенергетиці

Енергетика
1978
Уряд України схвалить пропозицію Міненерговугілля про введення вшосте надзвичайних заходів на електроенергетичному ринку терміном на один місяць, проте вимагає від відомства навести лад на ринку.
Про це заявив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.
“Я вкрай незадоволений: продовження надзвичайного стану відображає реальний стан в енергетичному секторі. 2,5 млрд неплатежів, повний безлад у розрахунках з підприємствами електроенергетики. Вугілля, як завжди, вже немає”, – сказав прем’єр.
Прем’єр доручив Міненерговугілля й Національній комісії, що здійснює держрегулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) подати на розгляд уряду прогнозований баланс електроенергетики, провести роботу із встановлення справедливих тарифів.
За словами Яценюка, мають бути погашені борги із заробітної плати перед шахтарями.
“200 млн грн уряд виділив, 250 млн грн, я знаю, віддав ринок (“Енергоринок”) – і кудись ці 250 млн грн пішли на якийсь банк, який уже збанкрутів (банк “Київська Русь”)”, – сказав прем’єр.
Як зазначив Яценюк, уряду та профільним енергетичним відомствам належить домогтися ухвалення двох важливих законопроектів.
“Ухвалення двох законів – це вже наша спільна відповідальність. Нарешті треба вирішити питання “зеленого тарифу” – тому що він уже настільки зелений, його майже прирівняли за “зеленістю” до долара США. Він повинен відповідати ринковим умовам, а не лобістським умовам. І друге – уряд має нарешті отримати повноваження щодо впровадження правил електроенергетичного ринку на тимчасово окупованих територіях і в зоні АТО”, – резюмував він.
Як повідомлялося, Кабмін постановою №372 від 13 серпня 2014 року затвердив порядок вжиття тимчасових надзвичайних заходів з подолання наслідків тривалого порушення нормальної роботи ринку електроенергії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас