Резонанс: СБУ затримало голову "Укргазвидобування" - найбільшої газодобувної компанії України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Резонанс: СБУ затримало голову "Укргазвидобування" - найбільшої газодобувної компанії України

Кримінал
1708
Сьогодні вранці в Києві затримано голову ПАТ “Укргазвидобування” Сергія Костюка. Затримання відбулося в рамках спільної операції прокуратури міста Києва та СБУ недалеко від головного офісу цієї компанії на вулиці Кудрявській. Сьогодні ж Печерський райсуд повинен вибрати С.Костюку запобіжний захід. Столична прокуратура наполягає взяти підозрюваного під варту “, – повідомляє прес-служба столичної прокуратури в середу.
Як повідомлялося, Печерський районний суд Києва рішенням від 20 листопада санкціонував затримання голови правління ПАТ “Укргазвидобування” і його заступника. Прокуратура Києва підозрювала главу “Укргазвидобування” і його заступника у зловживанні службовим становищем, яке призвело до збитків для держави на суму понад 16,8 млн грн, але згодом ця цифра зросла більш ніж до 23 млн грн.
Встановлено, що в березні 2014 між ПАТ та приватною компанією, якій належить одна з найбільших в Україні мереж АЗС, був укладений договір про постачання скрапленого газу. В результаті комерційна структура незаконно придбала право на отримання майже 18 тис. тонн палива без попередньої оплати і за значно нижчою вартістю.
Дії посадових осіб “Укргазвидобування” кваліфіковані за ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. Проводяться заходи щодо встановлення місцезнаходження іншого підозрюваного.
С.Костюк очолює “Укргазвидобування” з березня поточного року. “Укргазвидобування”, 100% акцій якого належить НАК “Нафтогаз України”, є найбільшою газодобувною компанією країни, що забезпечує близько 75% загального видобутку газу в країні. Також експлуатує Шебелинський ГПЗ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас