Китайських чиновників викрили в розкраданні лотерейних фондів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайських чиновників викрили в розкраданні лотерейних фондів

Кримінал
124
Державне ревізійне управління Китаю (National Audit Office) виявило, що чиновники витрачають гроші, виручені від продажу лотерейних квитків, на купівлю будинків, машин і предметів розкоші.
Про це повідомляє South China Morning Post.
Як зазначає видання, ці кошти були призначені для виплати пенсій, медичних страховок і допомоги з безробіття. Так, колишній глава центру з продажу лотерейних квитків в місті Циндао Ван Цзенсянь (Wang Zengxian) витратив 20 млн юанів ($3,25 млн) на покупку яхти.
Як передає Синьхуа, в провінції Хубей гроші з лотерейних фондів були витрачені на будівництво офісних будівель і зарплату співробітників.
За 20 років у Китаї значно зріс продаж спортивних лотерейних білетів, склавши більше 700 млрд юанів ($114 млрд) прибутку. Цього року лотерейні квитки були продані на суму 312 млрд юанів ($50 млрд).
Сі Цзіньпін , який очолив КНР в кінці 2012 року, зробив боротьбу з корупцією одним зі своїх головних пріоритетів. Її метою стало викорінення хабарництва серед офіційних осіб і підвищення авторитету правлячої Комуністичної партії серед населення. Зараз у Китаї під слідством знаходяться десятки чиновників високого рангу і топ-менеджерів державних компаній.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас