НБУ планує вдосконалити свій "монетарний інструментарій" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ планує вдосконалити свій "монетарний інструментарій"

Валюта
1420
Банківський регулятор має намір змінити порядок формування нормативів обов’язкового резервування коштів банками. Про це йдеться у заяві НБУ на офіційній сторінці у Facebook.
Після детального обговорення з міжнародними інституціями та вітчизняною банківською спільнотою, відповідні зміни будуть затверджені Правлінням Національного банку України.
“Ми плануємо вдосконалити наш монетарний інструментарій. Так практично незмінною залишиться загальна сума резервів, але відбудеться певне коригування ставок обов’язкового резервування. Ми налаштовані уніфікувати відсоткову ставку нормативу обов’язкового резервування за вкладами (депозитами) юридичних та фізичних осіб у гривні та іноземній валюті. Для строкових (на конкретні терміни) депозитів – це буде 3%, а для поточних або карткових рахунків – 6,5%. Також будуть резервуватися 50% коштів каси банку”, – зауважила Голова Національного банку України Валерія Гонтарева.
Як вона наголосила, регулятор суворо слідкуватиме за дотриманням банками нормативів обов’язкового резервування та вживатиме жорстких заходів впливу до їх порушників. Не застосовуватимуться штрафні санкції за порушення нормативів обов’язкового резервування лише до тих банків, що будуть визнані проблемними.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас