Як вибрати ПАММ рахунок для заробітку на Форекс — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як вибрати ПАММ рахунок для заробітку на Форекс

Валюта
349
Менш десятка років тому, на валютному ринку Форекс з’явилися спеціальні торгові рахунки – ПАММ. Їхня батьківщина – закордонні простори, до нас же в країну ПАММ-рахунки потрапили ще на пару років пізніше. Як зустріли завсідники Форексу поява на ринку новинки, яка сьогодні сприймається, як належне? Скептицизм, підозра, недовіра – перші емоції, які виникли в інвесторів і трейдерів при появі нового фінансового інструменту. Сьогодні ж ПАММ-рахунки – це базис, на якому будуються основні взаємини інвесторів з трейдерами. Довірче управління, завдяки якому заробіток на Форексі став доступним усім бажаючим, – це те, без чого зараз складно уявити валютний ринок. В даний момент ПАММ-рахунки користуються небаченим попитом, довівши на практиці свою ефективність і прибутковість. Не маючи спеціальних фінансових знань, завдяки ПАММ-рахункам сьогодні кожен може довірити свої гроші в управління професійним трейдерам, отримавши комфорт, надійність і максимальний захист від можливих ризиків.
З кожним роком кількість ПАММ-рахунків росте, брокери виводять на ринок оновлені, вдосконалені та ефективні продукти. Що це, як не свідчення того, що ПАММ-рахунки зарекомендували себе, заслужили довіру клієнтів брокерських компаній і міцно зайняли свою нішу на ринку. Будь цей інструмент менш ефективним або надзвичайно ризикованим, він би зжив сам себе, не витримавши конкуренції з іншими інструментами Форексу.
Отже, трохи лікбезу: ПАММ – це в перекладі з англійської «модуль управління відсотковим розподілом». Участь інвесторів у такому рахунку, як і розподіл прибутку, відбувається пропорційно пайовій участі кожного, хто «влив» свої гроші в ПАММ-рахунок (будь то численні інвестори, або сам трейдер, керуючий таким рахунком). Яку процентну частину займає інвестор серед інших інвесторів, ввірена свої кошти даним керуючому, на таку ж процентну частку він і може розраховувати в плані розподілу прибутку.
Якщо навести простий приклад функціонування традиційного ПАММ-рахунки, то виглядати це буде так:
Якийсь терйдер вирішив вести торгівлю в системі ПАММ-рахунків і створив свій ПАММ, поповнивши його на 100 тисяч доларів. Ці гроші – його особисті кошти, тобто, капітал керуючого. Керуючий складає оферту, в якій вказує, що торговий період буде тривати один тиждень, а прибуток буде розподілятися між ним і його інвесторами в пропорції 50/50.
Тобто. Коли закінчиться торговий тиждень, весь прибуток буде розділена навпіл між керуючим і всіма інвесторами. Які довірили йому свої гроші.
Інвестори, яких влаштовують такі умови інвестування, вкладають в даний ПАММ-рахунок свої гроші. Для спрощення прикладу припустимо, що інвестора всього лише два. Один з них вклав у ПАММ 50 тисяч доларів, а другий зміг інвестувати тільки 20 тисяч доларів.
Сукупний капітал на ПАММ-рахунку дорівнює 170 тисячам доларів. За тиждень керуючий, приміром, «наторгував» 10% доходу, тобто стартова сума збільшилася до 187 тисяч доларів.
Отже, після розподілу прибутку бачимо наступну картину:
Перший інвестор: 10% від 50 тисяч доларів – це 5000 доларів. Але оферта керуючого свідчить, що 50% доходу забирає трейдер. Значить, інвестор отримує 2500 доларів. Разом = 52 500 доларів.
Другий інвестор: 10% від 20 тисяч доларів – це 2 000 доларів. 50% від них – 1 000 доларів. Разом = 21 000 доларів.
Керуючий: 10% від 100 000 доларів – це 10 000 доларів. Плюс 2 500 доларів від першого інвестора та 1 000 доларів від другого інвестора. Разом = 113 50 доларів.
Даний приклад говорить про те, що керуючому вигідно, коли до нього на рахунок «заходять» гроші якомога більшої кількості інвесторів. В такому випадку і розмір прибутку буде набагато вище. А інвесторам вигідно вкладати кошти в ПАММ-рахунок успішного керуючого, робота якого показує позитивну прибутковість. Тобто вигода в зацікавленості керуючого торгувати позитивно – на обличчя.
Як правило, досвідчені інвестори розподіляють свої кошти одразу між кількома ПАММ-рахунками різних керуючих, пам’ятаючи золоте правило -не можна всі яйця зберігати в одному кошику, щоб убезпечити вкладення і підвищити ймовірність хороших доходів.
На сайті будь-якого брокера в актуальному стані підтримується рейтинг діючих ПАММ-рахунків, серед яких можна вибрати оптимальні для себе. З таких рейтингів можна дізнатися історію того чи іншого ПАММ-рахунки, його репутацію.
Ті, хто збирається робити перші кроки і опинився перед проблемою вибору ПАММ-рахунка, повинні відстежити роботу таких рахунків мінімум за останні 6 місяців, оскільки термін в один-два місяці в даній ситуації не є інформативним і здатним надати достовірну картину. Так само необхідно звернути увагу на поточний капітал керуючого та суму в управлінні.
Добре, якщо трейдер збільшував свій депозит на 10% – 20% на місяць. Це значить, що при подальшій торгівлі він продовжить, швидше за все, в тому ж дусі.
В історії «життя» ПАММ-рахунки левова частка угод (не менше 60%) повинна належати прибутковим транзакциям. Допустимий розмір збитку для ПАММ-рахунка не повинен перевищувати 5-10% від розміру сукупного капіталу самого рахунку.
Наважуючись стартувати на Форексі, інвестуйте не менше шести місяців. Вважається, що півроку – оптимальний термін для досягнення самих хороших результатів.
Якщо ви новачок, то можна скоротити собі обсяг роботи з вибору ПАММ рахунків, обмеживши їх вибором з тих, які входять в Індекси ПАММ рахунків, адже самі індекси сформовані з кращих рахунків відібраних самої Forex компанією.
І, нарешті, намагаючись визначитися з вибором брокера, звертайте увагу на ті компанії, в яких:
- Відсутні проблеми з введенням-виведенням грошей
- Діє цілодобова online-служба інформаційної підтримки
- Налагоджено зворотній зв’язок для спілкування з клієнтами
- Працює практика проведення всіляких конкурсів, бонусних акцій, програм лояльності, які демонструють клієнто-орієнтованість брокера і його зацікавленість в успіху трейдерів та інвесторів
- Ведуться постійні розробки нових продуктів, результатом яких є виведення на ринок вдосконалених фінансових інструментів і сервісів
- В арсеналі нагород є премії та високі звання, що стали результатом перемог у найпрестижніших світових конкурсах, оглядах, рейтингах
І не забувайте, що фраза «все в твоїх руках» – це про інвестора Форексу. Перебуваючи в своєму особистому кабінеті, ви завжди можете самостійно вибирати керуючого ПАММ-рахунки та інші інструменти інвестування, а також контролювати ситуацію на власному рахунку, виводити в будь-який момент свої гроші або продовжувати вкладати їх у високоприбуткові продукти і отримувати регулярний дохід. Вибір – за вами!
Джерело http://pamm-moscow.com
За матеріалами:
Форекс-Тренд
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас