Мітингувальники захопили будівлю КМДА і Будинок Профспілок на Майдані Незалежності у Києві (ФОТО) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мітингувальники захопили будівлю КМДА і Будинок Профспілок на Майдані Незалежності у Києві (ФОТО)

12287
Учасники акції протесту, яка проходить на Майдані Незалежності та Хрещатику проникли в будинок КМДА, повідомляє Громадське ТБ. На даний час у залі КМДА знаходиться близько 100 осіб.
“Якщо будуть виникати якісь питання з питання захоплення державних установ, я підкреслюю: це приміщення Київрад , комунальне майно , тому кожен киянин … з дотриманням Конституції і законів Україн , якщо на вулиці холодно, то держава і влада мають забезпечити тепле харчування, питво, відпочинок для людей” , – заявив громадський діяч, лідер партії Нова сила Юрій Збітнєв.
p = .
“Ми розуміємо , що ситуація екстраординарна , вона форс-мажорна і квазіправовому, тому на сьогоднішній день ми беремо на себе відповідальність, що в цьому залі і в цьому приміщенні буде порядок , дотримання законів і Конституції” , – додав він.
“Свободівець” Юрій Левченко закликав людей вести себе гідно, не проникати в інші приміщення і знаходитися в актовому залі Київміськадміністрації.
Журналіст бізнес-порталу Delo.UA повідомляє про те, що активісти в колонній залі зараз складають списки людей , які захищатимуть будівлю КМДА від міліції . Також, у дворі адміністрації можна спостерігати близько сотні міліціонерів, які поки що спокійно стоять вишикувавшись в шеренгу.
Громадське ТБ також повідомляє, що учасники акції проникли в Будинку профспілок – на Майдані. Група людей у ​​куртках партій “Всеукраїнське об’єднання” Свобода” і “Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина” захопили Будинок профспілок у Києві. Про це повідомляють “Українські новини”. Вони виламали двері в Будинку профспілок та захопили приміщення .
Також вони зірвали камеру спостереження . Охорона покинула будівлю. Навколо входу зібралися мітингувальники і спостерігають за подіями. ЗМІ повідомляють, що Олег Тягнибок також закликав мітингувальників ставити намети і створити в захопленому Будинку профспілок штаб.
p = .
За матеріалами Корреспондент, Дело.ua Українська правда, Громадське ТБ
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас