У Нью-Йорку засудили "глобального банкіра злочинного світу" - Володимира Каца, який "відмив" $ 6 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Нью-Йорку засудили "глобального банкіра злочинного світу" - Володимира Каца, який "відмив" $ 6 млрд

Кримінал
2022
У Нью-Йорку визнали винним Володимира Каца, якого правоохоронці назвали “глобальним банкіром злочинного світу”. 41-річний житель Брукліна визнав свою провину, зізнавшись у змові з метою відмивання 6 мільярдів доларів. Варто відзначити, що Кац є одним з творців платіжної системи Liberty Reserve.
Ця система була заснована в Коста-Ріці і позиціонувалася як “найбільша система оформлення платежів і переказу грошей в Інтернеті”. З 2006 по 2013 рік вона оформила 55 мільйонів транзакцій. Більшу частину грошей, відмитих таким чином, американські власті визнали кримінальними.
За словами манхеттенського федерального прокурора Пріта Бхарари, Кацу загрожує до 20 років позбавлення волі. Зокрема, за змову з метою організації незаконного переведення грошей він може отримати до 5 років. Крім того, його звинувачують у зберіганні дитячої порнографії (за це, за американськими законами, загрожує від 15 до 40 років) і фіктивному шлюбі (за це закон передбачає позбавлення волі строком до 5 років). Повідомляється, що в 2002 році він одружився за гроші з тим, щоб допомогти “нареченій” отримати американське громадянство.
За матеріалами:
Вести.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас