В Приватбанку запобігли спробі "карткового" шахрайства в Одесі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Приватбанку запобігли спробі "карткового" шахрайства в Одесі

Фінтех і Картки
459
Фахівці Одеської філії Приватбанку запобігли спробі здійснення шахрайських дій з підробленими пластиковими картами. Як повідомили в Одеській філії банку, у березні 2003 року в одне з відділень Приватбанку в м. Одесі звернулася молода людина з проханням про зняття наявних у сумі 3700 грн. Клієнт пред'явив паспорт громадянина України і пластикову карту, емітовану банком-нерезидентом. Однак, під час проведення електронної авторизації, у касира виникли підозри про дійсність карти, і вона провела голосову авторизацію, що показала, що пред'явлена карта є підробленою. Оцінивши ситуацію, касир відділення відвернула увагу шахрая, що дало можливість його затримки співробітниками Департаменту безпеки Приватбанку.
Затриманий виявився студентом Одеського інституту економіки і права, 20 років від роду, що проживає в м. Одесі. При затримці в нього була виявлена ще одна підроблена пластикова карта, але вже іншого закордонного банку. У ході бесіди зі співробітниками служби безпеки, шахрай повідомив, що підроблені карти були їм куплені на одному із сайтів в Інтернет, там же була отримана інформація про способи здійснення шахрайських дій з використанням підроблених пластикових карт. Однак, завдяки високому професіоналізму працівників відділення і співробітників служби безпеки Приватбанку, кар'єра молодого шахрая обірвалася.
Шахрай, вилучені підроблені карти і гроші були передані співробітникам Приморського РО ОГУ УМВД України в Одеській області для проведення дізнання. У ході якого виявилося, що в 2000 році він уже залучався до кримінальної відповідальності й одержав умовний термін. По даному факті порушена кримінальна справа по ст. 190 ч. 3 КК України (шахрайство з використанням електронно-обчислювальної техніки). В даний час шахрай арештований і міститься в СІЗО УМВД України в Одеській обл.
Довідка:
Приватбанк є одним з найбільших системних банків України. Національна мережа банківського обслуговування Приватбанку включає 1 438 філій і відділень по всій території країни. Станом на 8 квітня 2003 року Приватбанком емітовано 2 825 818 пластикових карт. Банк має найбільшу в Україні мережа обслуговування пластикових карт: 819 банкомата, 10 815 POS-терміналів.
За матеріалами:
ПриватБанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас