Ощадбанк запустив систему безконтактних платежів PayPass — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ощадбанк запустив систему безконтактних платежів PayPass

Фінтех і Картки
780
Ощадбанк, один з найбільших банків України, тепер обслуговує безконтактні платежі PayPass. Таким чином, мережа прийому PayPass істотно збільшиться у всіх областях України. Згідно з даними банків-еквайєрів, мережа PayPass вже охоплює близько 5 тисяч терміналів - що становить 7% покриття, пише Дело.
"PayPass - це не просто нове технологічне рішення - це дуже цікавий продукт з привабливою банківською економікою, який вигідний, як емітентам, так і еквайєрам. Банки поспішають забезпечити своїх клієнтів інноваційними рішеннями, які роблять платежі швидкими, зручними і безпечними. В свою чергу, торгові мережі прагнуть підтримувати саме ті сучасні стандарти розрахунку, які створюють переваги для їхніх клієнтів: збільшують швидкість обслуговування біля каси, роблять покупки комфортними та приємними", - сказав Павло Ріхлінські, генеральний менеджер MasterCard Europe в Україні, Польщі, Румунії, Болгарії, Молдові і на Балканах.
PayPass - це революційний платіжний інструмент, який дозволяє здійснювати оплату безконтактно і миттєво, і для цього не потрібно додаткових маніпуляцій з прокатуванням картки. Картка PayPass може бути реалізована в будь-яких форм-факторах: банківська картка в класичному вигляді, картка-стікер, картка у формі брелока або навіть годинника і браслета. На даний момент в Україні випускаються картки-стікери. Завдяки клейкій поверхні їх можна з легкістю прикріпити до телефону, гаманця або іншого предмету, який завжди під рукою. Підпис на чеку або введення пін-коду знадобиться тільки при оплаті покупок на суму понад 100 гривень. Впровадження технології PayPass в світі почалося в 2004 році, коли безконтактні платіжні термінали з'явилися в Канаді, США, Японії і на Філіппінах.
Обмеження 100 грн підвищує фінансову безпеку власника картки, крім того картка-стікер PayPass оснащена мікрочипом і антеною, які передають дані власника картки через спеціальний торговий термінал і майже моментально підтверджують транзакцію з банком, таким чином платіжні операції з карткою максимально захищені.
Впровадження технології PayPass в світі почалося в 2004 році, коли безконтактні платіжні термінали з'явилися в Канаді, США, Японії і на Філіппінах. Станом на четвертий квартал 2011 року, в світі було випущено більше 100 мільйонів карток і пристроїв з функціоналом PayPass, які можна використовувати в більш ніж 425 тисячах точок продажів по всьому світу, включаючи навіть такі нові сфери для безготівкового розрахунку, як торгові автомати, таксі, пропускні пункти на платних шосе та інше.
У Європі найбільш активно PayPass впроваджується банками Великобританії, Франції, Польщі, Росії, Німеччини та Туреччини. Україна стала 38-ою в списку країн, які впровадили технологію PayPass. Великими темпами розвивається як мережа прийому, так і емісія. На даний момент банком-емітентом є ПриватБанк, серед еквайєрів: ПриватБанк, Банк "Південний" і Ощадбанк.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас