АУБ: гривня має бути стабільною до сала, а не до долара — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АУБ: гривня має бути стабільною до сала, а не до долара

Валюта
6089
Українська влада повинна дбати про стабільність гривні по відношенню до найважливіших товарах, а не до провідних світових валют. Таку думку висловив президент Асоціації українських банків Олександр Сугоняко
"Вартість долара у золоті падає, євро падає, а ціни на товари в світі ростуть. Це говорить про початок серйозної світової інфляції. У цих умовах було б логічно, щоб Україна стала більше уваги приділяти власній валюті, щоб вона була монопольною на нашому ринку, щоб у нас не було валютних кредитів, щоб ми дбали про зміцнення курсу гривні не до євро, не до долара, а до сала, до хліба", - пояснив Сугоняко в ефірі Радіо Свобода.
На поточний момент експерт не бачить підстав для значних коливань на валютному ринку - валютні резерви дозволяють Нацбанку утримати стабільність. Але в майбутньому ризики для національної валюти можливі, оскільки імпорт з кожним роком все більше перевищує експорт.
"Останнім часом у нас імпорт зростає швидше, ніж експорт, негативне торговельне сальдо зростає щороку. Ця тенденція негативна. І, на мій погляд, влада та НБУ недостатньо приділяють уваги, щоб цього не було", - додав Сугоняко.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас