Власники ЛАЗу викликали на себе гнів співробітників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Власники ЛАЗу викликали на себе гнів співробітників

1083
Вчора більше 150 співробітників ТОВ "Львівський автобусний завод" (ЛАЗ) і активісти В "Воля" пікетували генеральне консульство Російської Федерації у Львові, виагаючи від дипломатів "вплинути на власників підприємства", громадян Росії братів Ігоря та Олега Чуркіних, у зв'язку із заборгованістю із зарплати. Вони тримали в руках плакати з написами "Росія, відповідай за росіян", "Чуркіни, ми вас дістанемо" і "Поверніть завод у державну власність".
Як стверджує керівник страйкового комітету заводу Володимир Будза, заборгованість із зарплати на підприємстві становить 7 млн грн. "В 2008 році ми виготовили 68 автобусів. Необхідно їх продати, і тоді заборгованість буде погашена",- говорить він.
За словами начальника прес-служби ЛАЗу Олени Муляк, виготовлені автобуси та тролейбуси виявилися не потрібні - міськрада відмовився купувати їх. "Ми шукаємо можливість погасити заборгованість",- підкреслила Муляк. Втім, пікет співробітників підприємства не приніс результатів. Простоявши біля генконсульства РФ близько години, вони змушені були розійтися.
Тим часом виробництво на ЛАЗі зупинено до 26 січня. У сформованій на заводі ситуації намагається розібратися контрольна комісія Львівської облради, створена в грудні 2008 року. Як заявив її глава, депутат облради Степан Давидяк, у ході перевірки вдалося з'ясувати, що на базі ЛАЗу створено кілька підприємств.
При цьому практично всі вони перебувають на межі банкрутства. "Я розмовляв з Ігорем Чуркіним щодо питання заборгованості, і в мене склалося враження, що власник не має наміру добровільно погашати її",- зізнався Давидяк.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас