Міліція затримала підозрюваних в пограбуванні банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міліція затримала підозрюваних в пограбуванні банків

Кримінал
324
В Івано-Франківській і Тернопільській областях співробітники ГУ МВС у Львівській області затримали двох підозрюваних у скоєнні нападів на відділення банків у Львові та Чернівцях, а також убивстві підприємця. У них вилучені речові докази, що свідчать про причетність до цих злочинів. Крім того, правоохоронні органи перевіряють причетність до здійснення пограбувань ще одного підозрюваного, затриманого в Закарпатській області.
Начальник ГУ МВС у Львівській області Василь Пісний повідомив про те, що 29 і 30 травня в Івано-Франківській і Тернопільській областях були затримані підозрювані в скоєнні вбивства підприємця і нападі на відділення ПриватБанку в Чернівцях, а також пограбуванні відділення Ощадбанку у Львові.
"Під час оперативно-слідчих заходів з'ясувалося, що до здійснення цих злочинів причетні два брати - жителі Тернопільської області. Старший брат відбув шість років тюремного ув'язнення за пограбування ювелірного магазину в Чехії, в 2007 році був звільнений і повернувся в Україну. Молодший раніше не був засуджений", - розповів Пісний.
Вони підозрюються в тому, що 23 квітня біля Чернівецького аеропорту розстріляли з пістолетів системи "Браунінг", оснащених глушниками, підприємця, що перебував у своєму автомобілі. Перевіряється також їхня причетність до здійснення 26 квітня нападу на відділення Ощадбанку у Львові за адресою вулиця Городоцька, 52. Злочинці відкрили стрілянину, ранили двох співробітниць відділення і викрали $3 тис. Одна з банківських службовців померла на місці, друга з важкими пораненнями грудної клітки була госпіталізована у Львівську міську лікарню швидкої допомоги. Крім того, як стало відомо, слідство має інформацію про те, що 13 травня один з підозрюваних зробив спробу пограбування відділення ПриватБанку, розташованого в центрі Чернівців, за адресою вулиця Червоноармійська, 101. Він зайшов у відділення, зажадав гроші, вистрілив у касира, а потім зник із грішми з місця злочину. Постраждала співробітниця банку з пораненнями м'яких тканин плеча і грудей була доставлена в Чернівецьку міську лікарню швидкої допомоги.
Василь Пісний повідомив, що підозрювані були затримані 29 і 30 травня. "Один із братів перебував на квартирі в Тернополі, інший - в Івано-Франківській області. О шостій ранку їх тихо і спокійно заарештували. Вони не чинили опору, оскільки спали і були захоплені зненацька, - розповів Пісний. - При обшуку в затриманих було вилучено речові докази, що свідчать про причетність до злочинів, зокрема пістолет чеського виробництва. Грошей при них не виявилося. Як пояснили злочинці, вони "усе витратили".
Зараз затримані перебувають у слідчому ізоляторі Львова і дають свідчення. Уже проведений слідчий експеримент на місці злочину на вулиці Городоцькій, де підозрювані продемонстрували, як вони здійснювали збройне пограбування. Разом з тим львівські правоохоронні органи продовжують відпрацьовувати версію про участь у злочині третьої особи. За словами Василя Пісного, "на території Закарпатської області працівники ГУ МВС у Львівській області затримали громадянина України, що, можливо, теж причетний до зазначених злочинів".
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас