Lehman закликає продавати долари і купувати ієни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Lehman закликає продавати долари і купувати ієни

Валюта
363
Інвестори повинні позбуватися від доларів і купувати ієни і євро, оскільки ФРС дала зрозуміти, що може знову вдатися до зниження ставки для порятунку американської економіки, говориться в доповіді аналітиків інвестиційного банку Lehman Brothers Holdings Inc.
"Більш агресивна політика ФРС в останні тижні може означати подальше ослаблення долара, особливо проти тих валют, які одержують перевагу в умовах слабкого економічного зростання або жорсткої політики монетарної влади", - вважає Джим Маккормік, керівник підрозділу з досліджень на глобальному валютному ринку в інвестиційному банку Lehman Brothers у Лондоні. Lehman знизив свій прогноз по долару до 1,50 дол. за євро до кінця березня з 1,45 дол. у попередньому прогнозі, а також зберіг свій прогноз щодо ієни до 95 ієн за долар до середини 2008 року.
На думку аналітиків Lehman, ФРС може знизити ставку по федеральних фондах до 2% до кінця червня. Аналітики Lehman також вважають, що короткостроковий прогноз політики ЄЦБ підтримує тенденцію до подальшого зміцнення євро проти долара, оскільки ЄЦБ ставить своїм основним завданням боротьбу з інфляцією.
Тому Lehman рекомендував своїм клієнтам відкривати короткі позиції проти долара. Трейдери банку відкрили короткі позиції по долару на рівні 109,52 ієн за долар 3 січня і на рівні 1,4615 дол. за євро 22 січня, говориться в доповіді.
Подальше ослаблення долара, що обумовлюється очікуванням зниження ставки ФРС, підтверджується і балансом ф'ючерсів на рішення Федеральної резервної системи на Chicago Board of Trade. На даний момент ф'ючерси вказують на 72% імовірності зниження ставки по федеральних фондах на 0,5 процентного пункту під час засідання в березні.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас