Додаткова мобілізація коштуватиме Україні 500 млрд гривень — Зеленський — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Додаткова мобілізація коштуватиме Україні 500 млрд гривень — Зеленський

Казна та Політика
872
Додаткова мобілізація коштуватиме Україні 500 млрд гривень — Зеленський
Додаткова мобілізація коштуватиме Україні 500 млрд гривень — Зеленський
Генштаб Збройних сил України попросив додатково мобілізувати 450−500 тисяч людей. Це може коштувати Україні 500 млрд гривень.
Про це заявив президент України Володимир Зеленський на підсумковій пресконференції.
«Головком та Генштаб звернулися на рівні Ставки з мобілізації щодо захисту нашої держави та потенційних контрнаступальних дій. Вони запропонували мобілізувати додаткових 450−500 тисяч осіб», — заявив глава держави.
Президент каже, що має бути комплексний план щодо того, що буде з мільйонною армією людей та з хлопцями, які вже два роки захищають нашу державу. І цей план має міститися у законі, який розробляє Верховна рада разом з військовими.
«Якщо в нас є питання ротаційні, питання відпусток, то це повинен бути комплексний план. Я поки що не побачив там демобілізацію, а якщо ми говоримо про додаткові мобілізаційні сили, ми повинні знайти демобілізаційні процеси», — заявив Зеленський.
Також він наголосив, що в документі повинні бути чітко визначені питання відряджень, відпусток, про перехід служби з одного місця на інше тощо. Всі запити, які є сьогодні в армії повинні відповідати сучасним викликам.
«Що стосується грошей. Мобілізація в такому форматі коштуватиме Україні додаткових 500 млрд гривень. Тому я як президент України, як людина, яка присвячує багато часу пошуку фінансової підтримки України, я хотів би розуміння від прем'єра та міністра фінансів — а звідки гроші?» — наголосив Зеленський.

Довідка Finance.ua:

  • українців можуть зобов’язати носити з собою на постійній основі військовий квиток. Нині обговорюють можливість закріпити це на законодавчому рівні. Таке рішення дозволить покращити мобілізаційні процеси;
  • у Верховній Раді України повідомили деталі внесення змін у чинне законодавство стосовно мобілізації і звільнення з військової служби.

Борітеся — поборемо! Слава Україні!

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас