Легалізовано роботу домашніх працівників — ВР ухвалила рішення (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Легалізовано роботу домашніх працівників — ВР ухвалила рішення (інфографіка)

Казна та Політика
467
Легалізовано роботу домашніх працівників — ВР ухвалила рішення (інфографіка)
Легалізовано роботу домашніх працівників — ВР ухвалила рішення (інфографіка)
Верховна Рада ухвалила в другому читанні проект закону про врегулювання праці домашніх працівників.
Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк в Telegram.
Нагадаємо, у квітні 2023 року ВР підтримала в першому читанні проект закону про врегулювання праці домашніх працівників. Тоді депутати проголосували за закон 5695 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо регулювання праці домашніх працівників.

Для чого це

Законопроект розроблено з метою врегулювання питання зайнятості та офіційного працевлаштування домашніх працівників, забезпечення їх соціального захисту та зниження рівня незадекларованої праці.
Нині більша частина таких осіб перебувають у тіньовому секторі економіки, не мають належного рівня соціального забезпечення, не можуть розраховувати на передбачені законодавством про працю гарантії своїх трудових прав, зазвичай не отримують достойної та справедливої оплати праці, позбавлені державного захисту від дискримінації, насильницьких та інших дій, що порушують їх честь та гідність з боку роботодавця.
Легалізовано роботу домашніх працівників — ВР ухвалила рішення (інфографіка)
На сьогоднішній день регулювання діяльності працівників, які на умовах трудового договору виконують роботу з обслуговування домашнього господарства (носить глобальний характер та є актуальною для багатьох країн світу.

Довідка Finance.ua:

  • Фахівці порталу robota.ua підготували добірку цікавих пропозицій для кандидатів, які хочуть побудувати кар'єру у державному секторі. Вакансії актуальні на цей момент і доступні для працевлаштування.
  • З 8 січня 2022 року в Україні запрацювали зміни до закону «Про рекламу». Відповідно до статті 24−1 працедавцям заборонено вказувати в оголошеннях про роботу вік кандидата, стать, приналежність до будь-якої конфесії, громадських організацій, расу. Штраф за порушення — 65 тис. грн.
  • Про порушення вимог закону можна повідомляти в Державну службу України з питань праці. Після отримання скарги, вони мають розпочати позапланову перевірку підприємства. Утім, чи належно механізм працюватиме під час воєнного стану — сказати складно.

Як знайти роботу, якщо вам за 40 років

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас