Зміни у нарахуванні штрафів від 24.01.2024 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555
ПРОМО

Зміни у нарахуванні штрафів від 24.01.2024

Особисті фінанси
58
Зміни у нарахуванні штрафів від 24.01.2024
Законом No 3498-IX внесені зміни, зокрема, до Закону України «Про споживче кредитування». На підставі змін, за договорами укладеними з 24.01.24 року, кредиторам дозволено здійснювати нарахування неустойки (штрафу, пені) та інших платежів, передбачених договором про споживчий кредит за прострочення виконання зобов’язань.
У випадку невиконання та/або неналежного виконання Споживачем зобов’язань щодо повернення суми кредиту та/або сплати процентів за користування кредитом, Споживач зобов`язаний сплатити Товариству штраф у розмірі, що встановлюється в абсолютному значенні в договорі споживчого кредиту, та розраховується відповідно до наступних умов:
  • на четвертий день в розмірі 3% від первісної суми кредиту за чотири дні порушення, але не менше ніж 200 грн;
  • з п’ятого дня за кожен день порушення у розмірі 1% від первісної суми кредиту.
Штраф не нараховується та не сплачується протягом дії воєнного стану, а також протягом 3 (трьох) календарних днів поспіль, після закінчення терміну сплати відповідного платежу, якщо Споживач у цей строк сплатить заборгованість за кредитом.
Просимо наших клієнтів відповідально поставитись до відповідних змін у законодавстві. Варто вчасно вносити платежі за кредитом або повністю закривати його у встановлений строк. Це допоможе уникнути зайвих фінансових витрат, а також зберегти позитивну кредитну історію.
За матеріалами:
CreditPlus
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас