«єОселя» покриває до 98% всіх іпотечних кредитів на первинному ринку житла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555
ПРОМО

«єОселя» покриває до 98% всіх іпотечних кредитів на первинному ринку житла

Кредит&Депозит
26
Державна іпотечна програма «єОселя» покриває до 98% всіх іпотечних кредитів на первинному ринку житла, а на спільні програми банків та девелоперів припадає лише до 2% позик.
Про це розповіла Олена Дмітрієва, перша заступниця голови правління Глобус банку.
Вона нагадала, що жоден комерційний банк наразі не може запропонувати громадянам більш вигідних чи конкурентних іпотечних умов, ніж в «єОселя».
Банкірка розповіла, що впродовж 2024 року іпотечні ставки майже не змінилися. Залежно від початкового внеску та терміну погашення іпотеки, середні ставки складають: від 7% до 12% річних (іпотека на 3 роки), від 11% до 14% річних (іпотека на 5 років), 4% на перший рік та 19% на наступні роки (іпотека на 20 років).
Експертка зосередила увагу на основних перспективних напрямках подальшого розвитку іпотечного кредитування в Україні:
  • Розширення кола учасників програми (вітчизняних та іноземних фінансових кредитних установ та девелоперів).
  • Напрацювання ефективного механізму акредитації в програмі об’єктів на початкових стадіях будівництва, але із суттєвими гарантіями надійності для покупців (унеможливлення ризиків «довгобуду» та шахрайства).
  • Подальше пом’якшення умов для позичальника, зокрема і потенційне зниження іпотечних ставок (залежно від економічних та воєнних чинників).
«Здатність економіки покривати видатки бюджету, поступово зменшуючи залежність від макрофінансової допомоги іноземних партнерів, — це надскладне завдання, виконання якого багато в чому залежить ефективної економічної стратегії держави, помноженої на успіхи ЗСУ, протидію ракетним та дроновим атакам з максимальним захистом життя громадян та убезпечення інфраструктури від пошкоджень та руйнувань. Саме тому подальша доля української іпотеки буде пов’язана як з економічними, так і з воєнними чинниками», — підсумувала Олена Дмітрієва.
За матеріалами:
Глобус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас