«єОселя»: 5 основних змін в державній іпотечній програмі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555
ПРОМО

«єОселя»: 5 основних змін в державній іпотечній програмі

Кредит&Депозит
23
Олена Дмітрієва, перша заступниця голови правління Глобус банку, детально розповіла про 5 основних змін в програмі «єОселя», що набрали чинність з 16 серпня 2024 року. Серед основних змін:
  • Пом’якшені умови для участі програмі молоді віком до 25 років: початковий внесок за кредитом зменшено вдвічі — з 20% до 10%.
  • Сертифікати «єВідновлення», що компенсують збитки громадян за зруйноване та пошкоджене майно, можна використати, як початковий внесок за іпотечним кредитом в програмі «єОселя».
  • Умови участі в програмі ВПО поширюється на їхніх найближчих родичів першого ступеня споріднення.
  • Кандидат до участі в програмі потенційно може отримати кредит в разі, якщо він не відчужував майно протягом 12 місяців до подання заявки на кредит, сумарна площа якого разом із площею житла, яке є у власності сім’ї, не перевищує 52,5 м2 для сім’ї з однієї особи та додатково 21 м2 на кожного наступного члена родини. При цьому не враховуються об’єкти житлової нерухомості, що суттєво пошкоджені або знищені внаслідок воєнних дій або розташовані на тимчасово окупованих територіях.
  • Зміна іпотечних ставок: загальна ставка 7% діятиме протягом перших 10 років, надалі вона збільшується до 10%. Ставка 3% для окремих категорій громадян (для військовослужбовців, вчителів, медпрацівників тощо) дається на перші 10 років погашення кредиту, надалі вона збільшується до 6%.
«Умови залучення громадян до програми „єОселя“ значно розширилися: зокрема це стосується зниження початкового внеску для молоді, а також найближчих родичів тимчасово переселених осіб. Однак з огляду на економічні обставини (зокрема на зростання інфляції), відсоткове навантаження теоретично зросте, що може стимулювати позичальників до дочасного „гасіння“ кредиту», — акцентувала Олена Дмітрієва.
За матеріалами:
Глобус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас