Яким може бути курс долара в Україні в кінці 2024: прогноз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яким може бути курс долара в Україні в кінці 2024: прогноз

Валюта
4181
Яким може бути курс долара в Україні в кінці 2024: прогноз
Яким може бути курс долара в Україні в кінці 2024: прогноз
На українському ринку протягом 2024 року середній курс американської валюти становитиме 40,5 гривень, а в кінці року показники виростуть до 42 гривень.
Протягом цього періоду прослідковуватиметься незначне послаблення в умовах погіршення прогнозу щодо курсу долара. Про це розповіла заступниця директора Центру економічної стратегії Марія Репко під час дискусії Центра економічної стратегії.
Вона прогнозує, що протягом поточного року середні показники американської валюти становитимуть 40 гривень, а під кінець року очікується невелике здорожчання долара трохи вище 40 гривень.

Дізнатись актуальну інформацію про курси валют в Україні 💵

Репко зазначила, що неточний прогноз за останні півроку пов’язаний переважно з зовнішньою торгівлею і поточним рахунком. Водночас сильно змінились прогнози по резервах.
«Аналітики думають, що Національний банк не буде змушений продавати дуже багато доларів з резервів і міжнародних надходжень. А при цьому вистачить на те, щоб утримувати їх на досить високому такому безпечному рівні», — повідомила заступниця директора Центру економічної стратегії.
Зазначимо, 15 серпня, середній курс долара в українських банках становить 41,10 грн (купівля) та 41,55 (продаж). Готівковий курс — 41,30 (купівля) та 41,42 (продаж). Водночас офіційний курс Національного банку України становить 41,3262 грн.
Як зазначив у коментарі РБК-Україна Тарас Лєсовий, начальник департаменту казначейства Глобус Банку, на поточному тижні основні валютні зміни будуть дрібними і не вибиватимуться за звичну систему валютних коливань.
За його словами, поки що курсові коливання навряд чи перетинатимуть межі нового серпневого коридору в 40,7−41,7 грн/долар. Однак восени очікується пожвавлення на ринку та значніші зміни курсу.
Хочете аби гроші працювали на вас? Розмістіть депозит і за допомогою нашої програми «Бонус до депозиту» отримайте підвищену процентну ставку. Ми домовилися з іншими банками, щоб вони платили вам більше. Детальніше тут:

Отримати більше з депозиту

За матеріалами:
Телеграф
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас