Як повернутися в робочий ритм після відпустки: корисні рекомендації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як повернутися в робочий ритм після відпустки: корисні рекомендації

Особисті фінанси
157
Як повернутися в робочий ритм після відпустки: корисні рекомендації
Як повернутися в робочий ритм після відпустки: корисні рекомендації
Сезон відпусток та канікул добігає кінця, а значить, всім знову потрібно занурюватися в роботу та побутові турботи. Навіть якщо влітку ви не були у відпустці, багато бізнес-процесів гальмуються, у деяких сферах приходить «несезон», тому роботи у вас, швидше за все, було менше. Тож увірватися в шалений робочий ритм після літнього розміреного життя може бути непросто.
Якщо відчуваєте апатію до роботи після повернення з відпустки, не картайте себе за це. Прийміть цей стан, адже він цілком нормальний, і поступово повертайтеся до звичного ритму.
Експерти порталу robota.ua поділилися порадами, які допоможуть перевести годинники вашого організму з літнього вайбу на осінній work hard.
Залиште дні для адаптації
Плануйте дні відпустки так, щоб не довелось виходити на роботу одразу після її завершення. Добре, якщо у вас є кілька днів для адаптації, щоб налаштуватися на роботу та вирішити справи, які накопичилися після відпочинку.
Якщо ви не брали відпустку, то проведіть вихідні перед виходом на роботу в релаксі. Насолодіться тим, що любите: виїдьте за місто або просто відпочиньте вдома. Головне, щоб у вас був час на себе і налаштуватися на активний ритм.
Плануйте
Не варто хапатися за всі справи після повернення з відпустки. Адже їх може накопичитися занадто багато, а вам потрібен час, щоб знову у них зануритися. Тому найкраще, що ви можете зробити на початку робочого тижня після відпустки — почати планувати. Почніть з менш важливих справ та поступово збільшуйте своє навантаження.
Не варто ставити всі справи на перший робочий день — розподіліть їх рівномірно на весь тиждень.
Мотивація та винагорода
Якщо зовсім немає наснаги до роботи, намагайтеся себе мотивувати. Для початку згадайте, за що ви любите свою роботу та яке задоволення вона вам приносить. Також не забувайте хвалити себе за виконані завдання, а за найбільш важкі — винагороджуйте. Купіть собі книгу, яку вже давно хотіли прочитати, чи підіть у кіно — ви точно заслуговуєте на це після робочого дня. Такі невеликі кроки здатні повернути натхнення до роботи, якого так не вистачає у перші дні після відпустки.
Відпочивайте
Помилково вважати, що ви можете відпочити лише у відпустці. Під час шаленого робочого ритму робіть перерви.
Короткі перерви під час робочого дня дають можливість організму перезавантажитися та з новими силами поринути в робочі завдання.
Так само важливо не працювати ввечері та у вихідні. Залиште цей час для відпочинку та відновлення сил.
Інтегруйте корисні звички
Набагато легше увійдете в робочий ритм, якщо будете висипатися та правильно харчуватися. Але всі корисні звички важливо інтегрувати поступово, щоб організм не отримав подвійного стресу.
Ще під час відпустки лягайте спати раніше, це зробить повернення на роботу не таким важким. Відмовтеся від шкідливих звичок у харчуванні та не їжте на ніч. Якщо є наснага і це дарує вам заряд енергії, додайте у своє життя спорт. Він допоможе залишатися в тонусі, налаштує на продуктивність та покращить настрій.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас