Від Румунії до Греції: 9 найбюджетніших міст Європи для купівлі житла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Від Румунії до Греції: 9 найбюджетніших міст Європи для купівлі житла

Нерухомість
2467
Від Румунії до Греції: 9 найбюджетніших міст Європи для купівлі житла
Від Румунії до Греції: 9 найбюджетніших міст Європи для купівлі житла
Країни Європи відомі високими цінами на нерухомість. Але вартість квадратних метрів суттєво відрізняється залежно від країни або міста. Іноземні аналітики порахували, де житло коштує найдешевше. У рейтингу домінували міста Східної Європи.
Business Insider розповідає про те, в яких містах Європи можна купити житло найдешевше.
Від Румунії до Греції: 9 найбюджетніших міст Європи для купівлі житла

9. Орадя, Румунія

Середня ціна квартири площею 100 м²: 178 070,28 долара
Місто Орадя розташоване по обидва боки річки Крішу Репеде неподалік від кордону Румунії з Угорщиною. Доволі потужний економічний і культурний центр, може похвалитися багатством архітектури у стилі модерн.

8. Патри, Греція

Середня ціна квартири площею 100 м²: 174 760,67 долара
Третє за величиною місто Греції. Прибережне місто з численними історичними пам’ятками, серед яких — римський Одеон. Старовинна локація тепер є головним місцем проведення Міжнародного фестивалю в Патрах — свята музики, танців і мистецтва.

7. Сібіу, Румунія

Середня ціна квартири площею 100 м²: 165 398,36 долара
Місто Сібіу, розташоване в серці Румунії, наповнене історією. Локація відома численними музеями, включаючи відомий Національний музей Астра — найбільший виставковий простір просто неба у Європі.

6. Крайова, Румунія

Середня ціна квартири площею 100 м²: 161 142,09 долара
Крайова розташована біля річки Жіу в південно-західному регіоні Румунії. Однією з найбільших визначних пам’яток міста є Парк Романеску, визнаний найбільшим міським парком країни.

5. Бургас, Болгарія

Середня ціна квартири площею 100 м²: 147 839,06 доларів
Курортне місто Бургас розташоване на узбережжі Чорного моря. У місті є багато природних визначних пам’яток. Приміром, Морський сад: величезний парковий простір з деревами та рослинами з різних куточків земної кулі.

4. Пловдив, Болгарія

Середня ціна квартири 100 м²: 142 105,63 долара
Пловдив розташований у південно-центральній частині Болгарії та є другим за величиною містом країни. Тут розташований Античний театр Філіппополя, відомий як один із найкраще збережених античних театрів у світі.

3. Мостар, Боснія і Герцеговина

Середня ціна квартири площею 100 м²: 138 777,39 долара
Мостар, розташований уздовж річки Неретва, є одним із найпопулярніших туристичних місць у Боснії та Герцеговині. Невелике за розмірами місто відоме головним чином мечеттю Коскі Мехмеда Паші: архітектурним дивом, побудованим ще в 1600-х роках.

2. Кишинів, Молдова

Середня ціна квартири площею 100 м²: 138 345,05 долара
Кишинів, столиця Молдови, відома багатьма архітектурними цікавинками. наприклад, Тріумфальна арка, також відома як «Святі ворота», була споруджена у 1840-х роках на честь тріумфу над турецькою армією.

1. Бітола, Північна Македонія

Середня ціна квартири площею 100 м²: 97 942,75 долара
Бітола — друге за величиною місто у Республіці Північна Македонія. Тут розташоване стародавнє місто Гераклея Лінкестіс, визнаний об'єкт всесвітньої спадщини.
Древнє місто-пам'ятка було назване на честь міфологічного героя Геракла і було засноване Філіпом Македонським після приєднання навколишньої Лінкестіди до свого царства. Згодом місце отримало важливе стратегічне значення завдяки своєму розташуванню на Егнатієвій дорозі. Місто було покинуте після слов’янізації Македонії у 6 сторіччі н.е.
Відзначимо, з 2010 року ціни на житло в країнах Європи зросли в середньому на 70%, свідчать дані Євростату. За цей час суттєвого подорожчання житла не було тільки в Італії, Греції та на Кіпрі.
До речі, якщо хочете навчитися інвестувати у нерухомість та дізнатися про всі переваги та ризики цього інструменту, рекомендуємо прочитати наш матеріал за посиланням нижче:

Шлях до фінансової незалежності: як можна заробляти на нерухомості 🏠

За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас