В «Укренерго» назвали головних боржників серед постачальників електроенергії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В «Укренерго» назвали головних боржників серед постачальників електроенергії

Енергетика
278
В «Укренерго» назвали головних боржників серед постачальників електроенергії
В «Укренерго» назвали головних боржників серед постачальників електроенергії
Компанія «Укренерго» має великі обсяги дебіторської заборгованості за послугу з передачі електроенергії, яку накопичили, серед іншого, постачальники універсальних послуг з ряду регіонів України, повідомив Олександр Стенюк, директор з ринкових операцій Укренерго.
«Можемо відмітити позитивну тенденцію погашення поточної заборгованості попередніх періодів. Тернопільелектропостач, Рівненська обласна енергопостачальна компанія, Київські енергетичні послуги, Київська обласна енергопостачальна компанія», — сказав він.
«Негативна тенденція з боку Львівенергозбут, Енера Вінниця, Запоріжжяелектропостачанння. На жаль, вони накопичують борги», — підкреслив Стенюк.
Окрім того, він повідомив, що серед боржників зі сплати тарифу на передачу є й обленерго. Зокрема, Вінницяобленерго (166 млн грн), Рівнеобленерго та Житомиробленерго.
Водночас голова Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Верховної Ради України Андрій Герус закликав всіх найбільших боржників якнайшвидше виправити проблему та виплатити потрібні кошти.
«Давайте ми з вами через місяць зустрічаємося і вас немає ні в трійці, ні в п’ятірці компаній, які нарощують борги. Тоді у нас будуть чудові відносини і все буде добре», — сказав Герус.

Читайте також: Які пристрої «з'їдають» найбільше електроенергії

Як повідомлялося, «Укренерго» продовжує накопичувати борги перед ДП «Гарантований покупець» та станом на кінець першої декади листопада заборгованість виросла до 33,6 млрд грн.
Нагадаємо, Президент Володимир Зеленський 7 листопада затвердив рішення РНБО щодо заходів із підвищення стійкості енергосистеми та її роботи в зимовий період, де найпріоритетнішими до вирішення Кабміном у місячний термін поставлено питання заборгованостей.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас