В Україні фіксують проблеми з постачанням пального — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні фіксують проблеми з постачанням пального

Енергетика
500
В Україні фіксують проблеми з постачанням пального
В Україні фіксують проблеми з постачанням пального
У Мінагрополітики розповіли, що через ситуацію на польсько-українському кордоні в Україні фіксують проблеми з постачанням пального.
Про це повідомив заступник міністра аграрної політики та продовольства України Маркіян Дмитрасевич в ефірі телемарафону.
За словами Дмитрасевича, для експорту зерна ситуація на кордоні не є критичною, але водночас є проблема з постачанням палива.
«Через українсько-польський кордон рух наших вантажівок заблокований. І зрозуміло, що це знижує рівень продовольчого експорту… Нам вдається врівноважувати ситуацію… Але ми бачимо проблеми з таким важливим постачанням, як, наприклад, пальне для України. Це теж треба враховувати», — сказав заступник міністра аграрної політики та продовольства України.
Україна наразі має можливість експортувати продовольчі товари залізничними шляхами та через чорноморські та дунайські порти.
Нагадаємо, водії фур, які застрягли на польському кордоні, хочуть евакуюватися в Україну.
Блокада кордону завдає збитків як Україні, так і Польщі, й іншим країнам ЄС. Наша країна отримує через територію Польщі 30% всього, що потрібно для енергетичного сектора країни.

Блокада кордону зі сторони Польщі 🧐

За матеріалами:
Espreso.tv
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас