В Німеччині погодили податкові пільги для електромобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Німеччині погодили податкові пільги для електромобілів

Особисті фінанси
315
В Німеччині погодили податкові пільги для електромобілів
В Німеччині погодили податкові пільги для електромобілів
Кабінет Міністрів Німеччини погодив зниження податків для стимулювання використання електромобілів.
Про це повідомляє Reuters.
Німеччина прагне підвищити рівень використання електромобілів, кількість нових реєстрацій яких в липні впала на 36,8% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, згідно з офіційними даними.

Що передбачає документ

Компанії зможуть вирахувати до 40% вартості нових електромобілів і автомобілів з нульовим рівнем викидів зі своїх податкових рахунків на наступний рік після їх придбання, поступово знижуючи до 6% на шостий рік.
За оцінками уряду, середньорічні витрати на цей захід становитимуть близько 514 млн дол. у період з 2024 по 2028 рік, коли закінчиться термін дії податкової пільги.
Крім того, пільговий податковий режим, який зараз застосовується до електричних і службових автомобілів з нульовим рівнем викидів вартістю менше ніж 70 тис. євро, також буде поширюватися на автомобілі вартістю 95 000 євро або менше, згідно з пропозицією.
Нагадаємо, в Німеччині частка продажів електромобілів знизилась на 36,8% до 30 762 проданих одиниць у липні 2024 року, порівняно з 48 682 екземплярами, реалізованими за аналогічний період 2023 року.
Подорожуючи за кордон на власній автівці, варто заздалегідь потурбуватись про наявність Зеленої картки, без якої перетин кордону неможливий. Зелена карта працює як автоцивілка, тільки за кордоном. Поліс покриває відповідальність при виникненні страхового випадку. А на Finance.ua можна оформити поліс онлайн за 3 хвилини і не переплачувати на кордоні:

Оформити Зелену картку 🚗

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас