В Ірландії скорочують виплати українським біженцям: що відомо — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Ірландії скорочують виплати українським біженцям: що відомо

Світ
940
В Ірландії скорочують виплати українським біженцям: що відомо
В Ірландії скорочують виплати українським біженцям: що відомо
З вересня уряд Ірландії впроваджує нові правила щодо соціальної підтримки українських біженців. Про те, що тисячі українців з тимчасовим захистом втратять допомогу вже за місяць.
Про це повідомляє The Irish Times, пише visitukraine.today.

Нові правила та суми виплат

Уряд Ірландії 24 липня погодив зміни до програми підтримки українських біженців. Відтепер, для тих, хто проживає у наданому державою житлі на повному пансіоні, щотижнева допомога буде скорочена з 232 євро до 38,80 євро. Виплати для дітей складатимуть 29,80 євро на тиждень. Ці зміни торкнуться приблизно 19 000 українців, які прибули до Ірландії після початку війни й не працюють.

Причини скорочення виплат

Раніше уряд Ірландії вже ввів аналогічні скорочення для біженців, які прибули після 14 березня 2024 року, за умови надання їм повного пансіону. У травні було прийнято рішення про урівняння виплат для всіх українських біженців, які користуються безкоштовним розміщенням від держави. Прем’єр-міністр Ірландії Саймон Харріс наголосив на необхідності послідовного підходу до підтримки біженців, незалежно від дати їх прибуття.
Крім цього, згідно з новими правилами, з 14 березня цього року розміщення коштом держави новоприбулим надається лише упродовж 90 днів. Після цього українці повинні шукати окреме житло.

Визначені центри розміщення, які підпадають під скорочення

До переліку спеціальних центрів розміщення внесуть близько 200 місць, де українці отримують житло, харчування, пральні та інші послуги. Ці зміни набудуть чинності з вересня, і перші знижені виплати біженці отримають 12 вересня. Повідомлення про скорочення виплат почнуть надходити у серпні.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас