Українці можуть онлайн перевірити майбутню нерухомість — корисні посилання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці можуть онлайн перевірити майбутню нерухомість — корисні посилання

Нерухомість
1613
Українці можуть онлайн перевірити майбутню нерухомість — корисні посилання
Українці можуть онлайн перевірити майбутню нерухомість — корисні посилання
Українці зможуть детально перевіряти майбутню нерухомість. Усі відомості про необхідні документи для реєстрації спеціального майнового права відтепер відкрито на порталі Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва (ЄДЕССБ).
Про це повідомляє пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України.
«На порталі Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва (ЄДЕССБ) стала доступна опція перегляду відомостей по спеціальному майновому праву. Тепер кожен користувач зможе перевірити майбутні обʼєкти нерухомості та дізнатися всю необхідну інформацію про їхнє будівництво», — сказано в повідомленні.

Що можна дізнатись

Користувачі можуть перевірити, чи має право забудовник на виконання будівельних робіт, а також переглянути проєктну документацію на будівництво, містобудівні умови та обмеження.
Ці дані можна знайти у таких розділах порталу:
  • Договір щодо організації та фінансування будівництва.
  • Відомості про визначення гарантійної частки та розподіл прав.
  • Заява про реєстрацію майнового права в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно (ДРРП).
У ЄДЕССБ вже доступні 11 зареєстрованих заяв від замовників будівництва. При цьому ще на понад 60 об'єктів будівництва користувачі вже почали створювати необхідні для реєстрації спеціального майнового права.

Довідка Finance.ua:

  • спеціальне майнове право — різновид майнового права на об'єкти, які перебувають на етапі будівництва;
  • тепер, перед тим, як зареєструвати таке право забудовник має створити низку визначених документів в ЄДЕССБ, серед яких — заява про державну реєстрацію спеціального майнового права. Також забудовник має оприлюднити детальну інформацію про об'єкт будівництва та дані про себе;
  • на порталі «Дія» також доступний кабінет «Моє будівництво». У ньому відображаються всі документи, у яких користувач вказаний як замовник будівництва.
До речі, 18 листопада відбудеться конференція «Жити на Відсотки», де експерти розкажуть, як гроші, які ви маєте, можуть приносити прибуток, незалежно від вашої щоденної праці. Інвестори на власному досвіді розкажуть, куди краще вкладатись у 2024 році: нерухомість, землю, опціони тощо. Реєструйтесь на подію та заробляйте на відсотках:

⚡️ Програма та реєстрація

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас