У Європі впали ціни на вживані авто — що чекає авторинок України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Європі впали ціни на вживані авто — що чекає авторинок України

Технології&Авто
1159
У Європі впали ціни на вживані авто — що чекає авторинок України
У Європі впали ціни на вживані авто — що чекає авторинок України
На європейському вторинному автомобільному ринку активно знижуються ціни протягом останнього року. Таку динаміку, що викликає інтерес у покупців та продавців, експерти пояснюють низкою факторів.
Про це йдеться у повідомленні Інституту досліджень авторинку.
На думку аналітиків, зниження цін на вторинному авторинку пов’язане з такими факторами:
  • економічні умови;
  • зміни у споживчих уподобаннях;
  • вплив нових технологій на автоіндустрію.
Зокрема, у червні цього року було зафіксоване незначне підвищення вартості вживаних автомобілів, відповідно до індексу цін Auto1 Group. Показник за місяць підвищився з 137,9 до 138,2, приріст — 0,2%. Однак, порівняно з аналогічним періодом 2023 року ціни нижчі на 9,2% (показник впав з 152,2 до 138,2). За 2024 рік індекс опустився на 2,7% (з 142,0 до 138,2).
За словами експертів, попри загальне зниження цін, вони на 16,6% вищі, ніж були до коронавірусної пандемії COVID-19. Так, у червні 2019 року індекс дорівнював 118,7.
Як зазначив старший віцепрезидент з продажу та операцій Auto1 Group Моріц Люк, така динаміка повністю відповідає сподіванням дилерів-партнерів. За його спостереженнями, ціни на дизельні авто в першій половині року демонструють стабільність.
У Європі впали ціни на вживані авто — що чекає авторинок України

Український авторинок вживаних авто

Що стосується українського авторинку вживаних авто, то теж спостерігається зниження вартості транспорту, особливо на внутрішньому. Проте ціни на імпортований з Європи транспорт залишаються стабільними через «вхідну вартість», пояснюють експерти.
Індекс цін Auto1 Group ґрунтується на аналізі більш ніж 3,6 млн угод купівлі-продажу б/у авто у країнах Європи.
Нагадаємо, що страхування каско захистить ваш автомобіль від можливих збитків на дорогах. Каско покриває ризики ДТП, викрадення, стихійні лиха тощо. Можна оформити каско на б/у авто до 10 років або ж зробити каско на нове авто. А каско на Finance.ua — це коли не потрібно шукати, вибирати і читати договори кожної страхової. Потрібно тільки залишити 1 заявку і отримати 5 пропозицій в зручній порівняльній таблиці:

Хочу оформити каско 🚗

За матеріалами:
Novyny.live
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас