У Словаччині зробили заяву про блокування кордону з Україною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Словаччині зробили заяву про блокування кордону з Україною

Казна та Політика
901
У Словаччині не блокуватимуть кордон з Україною так, як це роблять у Польщі та Угорщині.
У цьому запевнила секретарка Міністерства транспорту Словаччини Деніса Жілакова, повідомив після розмови з нею заступник міністра інфраструктури України Сергій Деркач.
Представниця Словаччини заявила, що влада не допустить блокування українського кордону.
«Словацькі колеги підтвердили, що не підтримують блокування кордону. Особливо коли йдеться про єдиний вантажний пункт зі Словаччиною — „Ужгород — Вишнє Нємецьке“. Тобто це прямий ризик втратити вантажне автомобільне сполучення між нашими країнами», — зазначив Деркач.
За його словами, словацькі партнери запевнили, що проведуть консультації з Міністерством внутрішніх справ для запобігання блокуванню кордону.
Деркач також заявив, що теза про порушення українськими водіями умов угоди про лібералізацію перевезень між Україною та ЄС не підтверджується. Це довела остання перевірка українських вантажівок у Словаччині.
«Жодних серйозних порушень виявлено не було. Більшість із перевірених вантажівок прямували транзитом до інших країн. Жоден український водій чинне законодавство не порушив, знайшли лише один випадок із дотриманням часу праці та відпочинку. А разі, якщо будуть надані факти порушень — ми готові їх розглядати та говорити предметно», — додав Деркач.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас