У Польщі затвердили в держбюджеті-2025 рекордну суму на оборону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Польщі затвердили в держбюджеті-2025 рекордну суму на оборону

Світ
233
У Польщі затвердили в держбюджеті-2025 рекордну суму на оборону
У Польщі затвердили в держбюджеті-2025 рекордну суму на оборону
Уряд Польщі затвердив проєкт бюджету на наступний рік з рекордними витратами на оборону, що становлять майже 187 млрд злотих (приблизно $48 млрд).
Про це під час спільної пресконференції в середу у Варшаві заявили премʼєр-міністр Польщі Дональд Туск і міністр фінансів Польщі Анджей Доманський.
«Ми підготували бюджет будови і сили: будуватимемо те, що потрібно для безпосередньої безпеки Польщі, а також енергетичної безпеки. Ми узгодили також рекордні витрати на оборону, а йдеться про понад 186 млрд злотих», — заявив Туск.
Він додав, що це значне зростання у порівнянні з цим роком, який також був рекордним у питанні оборонних витрат.
Своєю чергою міністр Доманський підкреслив, що в наступному році витрати на оборону в Польщі складуть майже 187 млрд злотих, що становитиме 4,7% ВВП країни.
Як повідомляло агентство, якщо Польща затвердить такі рекордні витрати на оборону, вона стане лідером з-посеред усіх країн Північноатлантичного Альянсу за цим показником. Зараз найбільше в НАТО на оборону витрачають Польща, Естонія, США, Латвія і Греція. Натомість 2/3 країн НАТО не витрачають на оборону і 2%, що є однією з вимог на рівні Альянсу.
Проєкт бюджету ще має затвердити парламент Польщі, а також підписати президент РП.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас