У Польщі подорожчають водійські посвідчення: ціни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Польщі подорожчають водійські посвідчення: ціни

Світ
405
У Польщі подорожчають водійські посвідчення: ціни
У Польщі подорожчають водійські посвідчення: ціни
У Мінінфраструктури планують підвищити плату за видачу водійських прав. У відомстві розглядається підвищення на 47−50% для національних водійських прав і на 35 злотих для міжнародних, пише inpoland.net.
Причиною підвищення у міністерстві назвали збільшення витрат на виготовлення документів. Однак остаточного рішення з цього приводу ще не прийнято.
Директор Департаменту автомобільного транспорту Міністерства інфраструктури Рената Ріхтер зазначила, що планується також підвищення плати за видачу номерних знаків і свідоцтв про реєстрацію.

Читайте також: Як обміняти українське посвідчення водія за кордоном

Вона пояснила, якщо буде прийнято рішення про підвищення плати за видачу водійських прав, то розглядається варіант збільшення цієї плати на індекс цін товарів і послуг, тобто на 47−50% за національне посвідчення водія, а за міжнародне — на 35 злотих.

Які ціни зараз?

Зараз плата за видачу національного водійського посвідчення становить 100,50 злотих, а за міжнародне — 35 злотих.
Наразі ціна комплекту номерних знаків, без наклейок для легалізації, становить 80 злотих, а якщо заявка стосується однієї таблиці, плата становить 40 злотих. Вартість отримання нового реєстраційного посвідчення без видачі тимчасового дозволу становить 54,50 злотих. Отримання нового документа разом з отриманням тимчасового дозволу коштує 73,50 злотих.
При перетині кордону на автомобілі не забувайте про Зелену картку — обов’язковий документ для поїздок за кордон на власному авто. Це свого роду автоцивілка, але для виїзду за межі країни. На Finance.ua ми допомагаємо людям оформлювати Зелену картку швидко та зручно. Усе, що вам потрібно — доступ до інтернету.

Оформити Зелену картку онлайн 🚗

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас