У Києві викрили псевдоправоохоронців, які обдурили криптобізнесмена на 250 тисяч доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві викрили псевдоправоохоронців, які обдурили криптобізнесмена на 250 тисяч доларів

Кримінал
209
У Києві четверо чоловіків прикинулися правоохоронцями та погрозами змусили криптобізнесмена перерахувати їм 250 тисяч доларів. Прокуратура викрила «банду», тепер їм загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Про це повідомили у Київській міській прокуратурі у понеділок, 2 вересня.

Яку схему вигадали затримані

У прокуратурі розповіли, що четверо чоловіків дізнались, що 20-річний засновник онлайн-бізнесу має значну суму грошей у криптовалюті. Після цього вони приїхали до нього додому та представились правоохоронцями. Власнику криптовалюти погрожували кримінальною відповідальністю за вигаданими обвинуваченнями у державній зраді за співпрацю з громадянином РФ, однак за 250 тис. доларів США пообіцяли «залагодити» ситуацію.
«Таким чином псевдоправохоронці змусили потерпілого перерахувати криптовалюту на суму майже 10 млн гривень на їхній криптогаманець. Того ж дня вони перевели ці гроші у готівку через один з обмінних пунктів Києва», — йдеться у повідомленні.

Обшуки у підозрюваних

Під час обшуків у підозрюваних вилучили банківські картки, компʼютери, мобільні телефони, автомобілі преміум-класу, підробні посвідчення журналістів та членів громадських формувань з охорони порядку, амуніцію, майже 7 тис. доларів США і понад 63 тис. грн.
За матеріалами:
Novyny.live
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас