У Китаї обурилися санкціями США на їхні компанії, які запровадили через війну в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Китаї обурилися санкціями США на їхні компанії, які запровадили через війну в Україні

Фондовий ринок
270
У Китаї обурилися санкціями США на їхні компанії, які запровадили через війну в Україні
У Китаї обурилися санкціями США на їхні компанії, які запровадили через війну в Україні
Китай розкритикував санкції США, введені проти китайських організацій через війну в Україні. Спеціальний посланник Китаю з питань Євразії Лі Хуей назвав їх «незаконними й односторонніми» та «не заснованими на фактах»
Про це повідомляє Reuters.
Лі Хуей зазначив, що одна країна, не називаючи прямо США, використовує кризу, щоб перекласти провину на інших. За його словами, ця країна намагається просунути «так звану теорію відповідальності Китаю», погрожуючи санкціями країнам, які підтримують нормальні економічні та торговельні зв’язки з росією.
25 серпня Міністерство торгівлі Китаю рішуче виступило проти санкцій, а Міністерство закордонних справ висловило аналогічну позицію стосовно попередніх раундів обмежень, як повідомляє Reuters. Лі Хуей додав, що такі дії «повністю відповідають егоїстичним інтересам» і «міжнародна спільнота ніколи їх не прийме».
Reuters нагадало, що 23 серпня США ввели санкції проти китайських компаній, які займаються постачанням верстатів і мікроелектроніки до росії.
Але не можна стверджувати, що санкції є «односторонніми». Наприклад, у травні китайський уряд оголосив про запровадження санкцій проти 12 американських компаній-виробників зброї та їхніх керівників через продаж ними зброї Тайваню. Ще раніше теж ввели санкції проти трьох американських оборонних компаній, заборонивши їм імпорт та експорт, а також нові інвестиції в Китаї.
Іншими словами, поки США запроваджують санкції проти Китаю за допомогу рф вести війну проти України, Китай вводить обмеження на Штати через допомогу Тайваню.
За матеріалами:
Букви
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас