Стійкість попри війну та руйнування: Єврокомісія відзначила прогрес України в розвитку енергосектору — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стійкість попри війну та руйнування: Єврокомісія відзначила прогрес України в розвитку енергосектору

Енергетика
242
Стійкість попри війну та руйнування: Єврокомісія відзначила прогрес України в розвитку енергосектору
Стійкість попри війну та руйнування: Єврокомісія відзначила прогрес України в розвитку енергосектору
Завдяки стійкості критично важливої енергетичної інфраструктури, незважаючи на російські атаки, економіка України відновлюється. А трансформація енергетики, попри війну і колосальні руйнування, є успішною.
Таку оцінку дала в опублікованому Звіті з оцінкою прогресу, досягнутого Україною у відповідності критеріям членства в Євросоюзі, Європейська комісія.
І це надзвичайно важливий етап на шляху до вступу України в ЄС.
«Україна — єдина держава у світі, енергетика якої не просто встояла в умовах ворожих атак на об'єкти енергетичної інфраструктури. Навпаки: всупереч цьому ми реформуємо галузь у відповідності до регламентів і правил Європейського Союзу. Це важливо для інтеграції українських та європейських енергоринків та для посилення безпеки у всьому регіоні. Впевнений: ми неодмінно станемо сильною частиною європейської енергетичної системи», — наголосив міністр енергетики України Герман Галущенко.
Серед досягнень, відзначених у Звіті, ухвалення Україною Енергетичної стратегії до 2050 року, яка була презентована очільником Міненерго Германом Галущенком. Також в ЄК позитивно оцінили проведений анбандлінг та сертифікацію системних операторів ринків електроенергії і газу та оператора газосховищ, а також анбандлінг операторів систем розподілу електроенергії та газу.
Окрема увага у звіті приділяється прогресу України, пов’язаному з ухваленням Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо запобігання зловживанням на оптових енергетичних ринках», що імплементує європейський регламент REMIT.
Єврокомісія відзначила продовження Україною роботи над гармонізацією законодавства з ЄС щодо цілісності та прозорості оптового енергетичного ринку, відновлюваної енергетики, енергоефективності, діяльності оператора газотранспортної системи та сертифікації газосховищ.

Борітеся — поборете! Слава Україні!

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас