Ставки фрахту в українських портах залишаються стабільними — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ставки фрахту в українських портах залишаються стабільними

Казна та Політика
84
Ставки фрахту в українських портах залишаються стабільними
Ставки фрахту в українських портах залишаються стабільними
Фрахтові ставки на перевезення зерна водним транспортом з портів Великої Одеси та Дунаю залишилися на попередньому рівні, пише usm.media.
Фрахтові ставки на перевезення зерна з України залишаються стабільними, хоча в деяких сегментах спостерігаються незначні зміни. Про це повідомив аналітик ASAP Agri та фрахтовий брокер Atria Brokers Павло Лисенко.
Невелике зростання спостерігається у сегментах «хендісайзів» і «костерів», тоді як ставки для «панамаксів» і барж залишаються практично незмінними з мінімальними коливаннями.
У сегменті «хендісайзів» вартість фрахту для суден, що перевозять кукурудзу з глибоководних портів до східного узбережжя Італії, піднялася на 1−2 $/т, досягнувши рівня 21−22 $/т.
Попит на перевезення зернових вантажів у сегменті «костерів» цього тижня зріс, через що ринок більш завантажений. Однак тоннажу на ринку залишається достатньо, щоб покрити цей попит, тому ставки для більшості напрямків залишилися без змін.
Ставки для «костерів», що перевозять кукурудзу з українських дунайських портів до східного узбережжя Італії, збільшилися на 1 $/т і тепер становлять 26−28 $/т.
Ставки для «панамаксів» цього тижня демонструють змішані тенденції. Вартість фрахту на перевезення кукурудзи з глибоководних портів до південного Китаю знизилася на 1 $/т, зупинившись на рівні 48−50 $/т.
На ринку барж продовжується низький попит, що негативно впливає на судновласників. Проте ставки залишаються стабільними через проблеми з осадкою на річці Дунай. Фрахт на перевезення кукурудзи з портів Рені або Ізмаїл до Констанци залишається на рівні 10 €/т.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас