США збільшать постачання енергообладнання в Україну після атаки 26 серпня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США збільшать постачання енергообладнання в Україну після атаки 26 серпня

Енергетика
224
США збільшать постачання енергообладнання в Україну після атаки 26 серпня
США збільшать постачання енергообладнання в Україну після атаки 26 серпня
Сполучені Штати нарощують постачання енергетичного обладнання в Україну для ремонту та посилення стійкості української енергосистеми.
Про це оголосив президент США Джо Байден у своїй реакції на обстріл рф 26 серпня, йдеться в заяві Білого дому.
«Я рішуче засуджую продовження війни росії проти України та її намагання занурити український народ у темряву. Дозвольте мені чітко заявити: росія ніколи не досягне успіху в Україні, а дух українського народу ніколи не буде зломлений», — мовиться в заяві Байдена.
Президент також нагадав, що США очолюють коаліцію з понад 50 країн на підтримку України. Ця коаліція надає Україні критично необхідне військове обладнання, зокрема системи ППО.
«Я змінив пріоритети американського експорту засобів протиповітряної оборони, щоб вони в першу чергу надходили до України», — додав глава держави.
Напередодні член наглядової ради НЕК «Укренерго» Юрій Бойко сказав, що російська атака 26 серпня по енергетиці України була одною з наймасованіших. За результатами обстрілу енергетики скоригують плани з підготовки до зими. Щодо відключень світла на наступні місяці — поки немає якихось прогнозів.
За матеріалами:
suspilne.media
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас